Csak én utálom a konvektoros fűtést?
Eleve nem szeretem azt hogy a láng a helységben van és fennáll a szénmonoxid veszélye, gázszivárgás.
Azt sem szeretem hogy nem egyenletes meleg van a házban, a konvektor kattog mikor melegszik és mikor hűl.
Az most mellékes hogy nem hatékony és arányaiban véve drága.
Gyerekkoromban ilyen fűtésünk volt, sőt a szüleimnek mai napig ez van, de én már elköltöztem és központi fűtésem van.
Minden gázkészüléknél a láng bent van, és nem az udvaron. A parapetes zárt égésterű, és nem veszélyes, nincs CO veszély.
Gázszivárgás minden gázkészüléknél lehetséges, de azért változtattak az előírásokon, hogy biztonságosabb legyen. Így ez szinte képtelenség. Nem besz3lve arról, hogy sokkal a robbanási határ alatt már megérzed. A lemez valóban kattog a hőtágulás miatt. Nekem is az van, de kedvelem mert olcsó. Szigetelt lakás, 2 konvektor őrlángon cammog 10 éve és 22 fokom van. Melegvíz is erről megy, így 6500 az átalányom 55m2-en. És mindenhol egyforma meleg van.
A szigetelés nagy előnye, és a konvektoros fűtés is komfortosabb lett. Nekem olcsó és hatékony.
Nincs vele semmi gond,jó a fűtő értéke és biztonságos.
Nyilván kattog,zörög és ahogy írtad látod a lángot.
Én csak az indulatot nem értem. Én se szeretem, de mióta lecseréltük kombi gázkazánra radiatoros hőleadókkal, el is felejtettem, hogy milyen rossz a konvektor.
De összehasonlításul:
"Szigetelt lakás, 2 konvektor őrlángon cammog 10 éve és 22 fokom van. Melegvíz is erről megy, így 6500 az átalányom 55m2-en. És mindenhol egyforma meleg van."
Korábban nálunk is csak 2 konvektor volt, így a konyhában, fürdőszobában jégverem és havi 300 m³ elment úgy hogy megfagytunk.
Most 4 radiátorunk van, így tényleg egyenletes a hőmérséklet. Ugyanúgy 55 m², szigetelt szélső és legfelső lakás, alattunk nem laknak, egy falunk "fűtött" csak szomszéd által. Jellemzően 22-23 fok van bent, melegvíz is erről megy, egész nap "fűtünk" (nem kapcsol állandóan, de nincs levéve a termosztát), mert mindig van otthon valaki ÉS a lényeg:
3568 Ft az átalanyom és nem szoktam egy fillért se ráfizetni.
Én laktam konvektoros lakásban 17 évet, az égvilágon semmi bajom nem volt vele. Azt kimondottan kedveltem, hogy minden szobában, a konyhában, fürdőszobában külön tudtam szabályozni a hőmérsékletet, az igényekhez mérten. Most radiátoros házban élek, és hiába hideg az egyik szoba (pl. mert a szél pont onnan fúj, és előbb lehűl, mint máskor), de a termosztát helyén még nincs hideg, ezért nem kapcsol be a fűtés. Vagy éppen főzés miatt az előszobában meleg van, ezért a szobákban hideg, mert nem kapcsol a termosztát. Vagy éppen beindul a fűtés, de kint ezerrel süt a nap, így a déli szobákban ablakot kell nyitni, mert zavaró a hőség. (A csőtermosztát valahogy nem jött be, hiába cseréltem ki.)
A parapetes konvektor a levegőt a külső térből veszi, a füst is kifelé megy, a szobalevegővel nincs összeköttetés, a CO-mérgezés teljesen kizárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!