Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Érdemes leszigetelni a házat,...

Érdemes leszigetelni a házat, vissza fog térülni?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy szigeteletlen 110 nm-es házban lakom, ablakok két üveges műanyag nyílászárók már viszont, mondták ezt a dryvit szigetelést, nagyon drága egy ilyen? Érdemes költeni rá vagy csak parasztvakítás és divat?
dec. 5. 07:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Mielőtt leszigeteled, a vízszigetelést rendbe kell tenni. A födém és a falak hőszigetelését össze kell kötni, máskülönben hőhidas lesz. Ha rosszul van kivitelezve a hőszigetelés, pl. ráteszik a vizes falakra, az több kárt okoz mint előnyt. Sok példa volt már, 2-3 év múlva le kellett fejteni az egész hőszigetelést mert ledobta a penész, belűlről rohadt a fal...

Szóval csak okosan. Amúgy megérheti, bár mostanság igen drága lett a szigetelőanyag a szigetelési őrület miatt.

Ha jól van megcsinálva, akkor 5-6 év alatt megtérül a hőszigetelés, és 20évig biztosan jó lesz.

dec. 5. 13:16
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Az ablakok után a födém hőszigetelés a lényeg. Ott legyen min 25cm.

Falat csak akkor hőszigetelünk ha van fal alatti vizszigeteles!

dec. 5. 13:48
 13/16 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Sokat vaciláltam én is ezen. Végúl is 10 centi nikecellre és szinezesre tellett az mellett hogy nagyon olcsón csinálta egy mester itt falun. 6000 per m2 munkadíj. Így a 145 m2 anyag munkadíj 2 milla volt. Megtérúlést nem számoltam. Arra gondoltam ha nyugdíjas leszek a kevesebb jövedelmemböl is ki tudjam fizetni a fütést.
dec. 5. 16:33
 14/16 anonim ***** válasza:
83%

#13 Ez a lényeg, hogy később, ha valami gond van, akkor is ki lehessen fizetni.

Ahogy pár éve elszállt az energia még gáz ára azt se sejtettük korábban és akinek több lett volna a gázigénye az átlagnál az vagy fázott vagy ráment a gatyája is.

dec. 5. 16:59
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom elképzelni se, hogy lehet olyan sok a gázfogyasztás.

Az én házam is 110 m2, folyamatosan egész évben 23 fokra van állítva a termosztát, nyáron is, csak olyankor ugye nem kapcsol be, de szeptemberben már szokott néha. (A valóságban a lakásban 22 fok van.) Plusz van egy 70 m2-es szuterén, ott is 13-15 fok közt van egész télen, mert ott mennek a lakás fűtéscsövei. A ház szigeteletlen szilikát, ami állítólag nem jól szigetel, de a padlás le van öntve salakbetonnal.

Minden nap van főzés.

És így a havi átalány 14 E.

Tavaly lett kicserélve a 40 éves FÉG cirkó egy új, ugyanilyen szerkezetre, ettől a fogyasztás gyakorlatilag nem változott, pedig féltem tőle, mert az új elég hülyén kapcsolgat állandóan.

Szóval, a kérdésre: ha nálam mondjuk évi 50 E-rel csökkenne a fűtésszámla a szigeteléstől, az az én életemben nem térülne meg.

De ha nálad csak a falon megy el olyan sok hő, talán érdemes belevágni. Ehhez valami szakembernek kellene számításokat végezni, hogy tűrhetően pontos értéket kapj, mikorra térülne meg. Valamint átgondolni, hogy a plafonon is nagyon sok hő el tud menni.

Talán érdemes lenne befektetni egy ilyen hőmérőbe, amivel meg tudod nézni a plafon, a falak, a sarkok, stb. hőmérsékletét, a szoba belső hőmérsékletéhez képest:

[link]

dec. 5. 18:36
 16/16 anonim ***** válasza:

Bocs, ez nem annyira jó, mert csak közelről mér. De ez távolról is:

[link]

dec. 5. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!