Huzatszabályozót vegyes tüzelésű kazánon hogy kell beállítani?
Figyelt kérdés
tegnap 22:14
1/6 anonim válasza:
Úgy kell belőnöd a lánc hosszát,hogy a szabályzón lévő hőfok elérésénél legyen zárva az ajtó amit működtet. Nekem az ajtón van egy ütköző, hogy egy kis rés ilyenkor is maradjon, és így a kazán sem kátrányosidik le, de az égést azért visszafogja. Ez kicsit játszós dolog,mire beállítja az ember, de nekem egész szépen tartja a hőfokot.
2/6 A kérdező kommentje:
És tulajdonképpen nem fojtja le nagyon? Mert a mienk csak 60 foknál kezd fűteni, de sokszor olyan nehezen éri el a 60 fokot. Pedig két éves bükk és csertölggyel fűtünk. Vagy vegyem lejjebb a szivattyút? Elméletileg 50 foknál kapcsol be, de a kályhán 60 foknál picit többet mutat, amikor kigyulladnak a lámpák. (Nem vagyok még otthon ebben a fűtésben)
tegnap 23:36
3/6 anonim válasza:
Nemigazán értem, hogy mit értesz azon, hogy kigyulladnak a lámpák,meg csak 60 fokon kezd el fűteni a kazánod.
Nekem semmi ilyen lámpám nincs,csak egy csőtermosztát az elmenő oldalon ami kapcsolja a szivattyút.
Az meg hogy milyen gyorsat fűti fel a kazánban lévő vizet, az azon is múlik,hogy mekkora kazán, és rendben van-e a kéményed, mert ha el van dugulva és rossz a huzata, akkor persze,hogy lassan fűt fel.
Szivattyú nekem 2-esen van,de az már csak akkor indul el,mikor a kazánban úgy 40-50 fokos a víz.
4/6 A kérdező kommentje:
Még én sem értem tökéletesen. Van 2 kazán, a gáz és a vegyes. A rendszer úgy van megcsinálva, hogy egy ilyen dobozban van 4 égő, ha az alsó szinten fűt a gáz, kigyullad az első, ha az emeleten, akkor a 2. Ha viszont a vegyes fűt, akkor a 3.-4. együtt. De ha csak begyújtunk, akkor nem ég, csak ha már beindul a szivattyú, és elkezd fűteni. Nos, itt a gondom, hogy ugyan ég a tűz, de még nem fűt. A kazán és a kémény is ki lett tisztítva, szóval ilyen gond nincs. De pl. a huzatszabályzót még egyáltalán nem tudtam beállítani, nem tudom, hogy is kell. Vagy szerelőt kellene hívnom?
ma 00:01
5/6 anonim válasza:
Semmi bonyorultság nincs a huzatstabákyzo beállitásában,mint irtam a lánc hosszát kell beállitani, de inkább kerestem egy videót róla
6/6 mindentudó99 válasza:
Az biztos nem jó jogy csak 60 fokon indul a szivattyú. 35-40 -re tedd. A huzatszabályzót meg 60- ra eleg tenni. A láncot úgy állítsd ha pl 60 fokos a víz akkor legyen zárva teljesen alul a levegő myílás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!