Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyi volt a 2024 novemberi...

Mennyi volt a 2024 novemberi gázfogyasztás?

Figyelt kérdés

Idén nyáron költöztem be a frissen felújított házba. Kb 100 m2-t fűtök gázzal. Lábazat és homlokzaton 15 cm szigetelés, födémen még nincs leterítve a gyapot, de még idén meg lesz csinálva. (most a régi salaktöltéses, betonkefnis födém megoldás van). 157 m3 lett a november.

Kérlek írd le, hogy hány m2-t fűtesz és hogy van szigetelve a ház.

tegnapelőtt 19:04
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Kazánból egy régebbi, szerintem 20 év körüli turbós van használatban. Megérné befordított költség lecserélni egy korszerűbb kondenzációsra?
ma 13:06
 12/15 anonim ***** válasza:

Ha cserélhető és nem kell gázterv és új kéménynek helyet csinálni, akkor olyan 1M-s költséggel számolj munkadíjjal együtt. (Bp. idén tavaszi ár).

Nálunk os régi turbósat, kb. 20 éveset cseréltek kondenzációsra.

Ott kb. 70fokra kellett a vizet felfűteni, most 50-55 fok közt van a keringő víz hőmérséklete. A radiátorokra szereltünk fel hőszabályzókat is. Nekünk így megérte, mert jobb a hőérzet.

De hogy fogyasztásban csak ez a változás fog-e szemmel látható spórolást eredményezni, ezt nem tudom. Én nem bántam meg egyébként, sőt, az egyik legjobb döntés volt, amit a felújítás alatt hoztunk.

De azt tudom mondani, hogy SOOOKKKAAL kevesebb tuti csak ettől nem lesz a számla

ma 13:24
 13/15 A kérdező kommentje:
A födém szigeteléstől sokat várok. Szerintem most sok meleg elmegy ott. A padlásfeljáró is a lakábon belül van és csak egy deszka vastagságú fedlapja van.Meg lesz csinálva a gyapotozással együtt az is.
ma 14:31
 14/15 anonim ***** válasza:
Igen, a padlást nekünk is 30%-ra mondták. Vagyis a meleg 30%-a ott megy el. Azt érdemes legelőször megcsinálni.
ma 19:22
 15/15 anonim ***** válasza:
25-30 cmt tegyél fel
ma 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!