Kondenzációs kazán 65 fokos előre menő vízzel is kondenzál?
Figyelt kérdés
Tegnap muszáj volt fel myomnom 65 fokra az előre menő vizet, ma ki teszteltem hogy így is csöpög a kondenzviz elég szépen. Jó lehet így szerintetek? Mindenhol azt olvasni hogy szigorúan 55 fok a max.#kondenzációs #Kondenzviz
nov. 17. 16:09
1/11 anonim válasza:
Max 58 fok.A gáz is tartalmaz vizet,ne hogy megtévesszen már.
2/11 A kérdező kommentje:
55 fokon sőt 50 fokon se jött több kondenzviz. Akkor mi alapján különböztessem meg hogy most kondenzál a kazán vagy csak a gáz víz tartalma miatt csöpög...
nov. 17. 17:53
3/11 anonim válasza:
Amíg csepeg, addig mondenzál is!
A gázba nincs víz!
A gázkazán füstgáza, 130-150 fokos. A füstgáz harmatpontja 53-57 fok körüli. Vagyis a visszatérőd ennél alacsonyabb, akkor tud kondenzálni, kicsapódni a víz a lehűtött füstgázból. A visszatérőre figyelj, hogy ne legyen túl magas.
4/11 Oldfire válasza:
Biztos nem indul be a kondenzáció 60 fok felet. Állítsd alacsonyabbra. 50-58 fok közé. Ha nem jön kondenzvíz, ott valami nem ok.A kémény kivan építve kondenzációs kazánnak megfelelően? Műanyag csővek például?
5/11 anonim válasza:
Akkor olvassátok el, hol és miért kondenzál egy kazán, és, hogy mi 55 fok alatti (a visszatérő!, mert ott kondenzál)
7/11 mindentudó99 válasza:
55 foknál ne rakd fentebb. 50 fokon használom bőven elég. Nincs is meg nagy hideg miért kell 65 fok? Nagyobb felületű radiátorok kellenek
8/11 anonim válasza:
Én se értem, miért kell 65 fok. Persze más, ha neked folyamatosan kell a 25-30 fok.
9/11 A kérdező kommentje:
Az egyik szobám (a leghamarabb hűlő) nagyon hideg volt, ott a termosztát. A többi radiátort hozzá igazítottam, állítottam a torló szelepeken is. Sikerült is be állítani de akkora a szóba hő vesztesége hogy így sem sikerült ki fűteni. A levegőt még épp fel tudja de a bútorok falak ontják a hideget. Már beszéltem szerelővel kell még 1 kisebb radiátor a szoba másik felébe. Remélem jövőre sikerül szigetelmem akkor rendben lesz. Sokan el felejtik azt hogy ha nem jó a szigetelés akkor a kondenzációs kazán gyakorlatilag nem hatékony.
nov. 18. 11:24
10/11 mindentudó99 válasza:
Én nemrég szigeteltettem be. Szigetelés nélkül is simán befűtötte 50 fokos vízzel a házat. Csak mint írtam a radiátor felületeket kell jól méretezni. Nálam se volt jó. Vegyes kazánnal jó volt a kondenzációs kazánhoz viszont 3 radiátort nagyobbra kellett cserélnem. Az egyik szobában és a folyosón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!