Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Kondenzációs kazán 65 fokos...

Kondenzációs kazán 65 fokos előre menő vízzel is kondenzál?

Figyelt kérdés
Tegnap muszáj volt fel myomnom 65 fokra az előre menő vizet, ma ki teszteltem hogy így is csöpög a kondenzviz elég szépen. Jó lehet így szerintetek? Mindenhol azt olvasni hogy szigorúan 55 fok a max.

#kondenzációs #Kondenzviz
nov. 17. 16:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
16%
Max 58 fok.A gáz is tartalmaz vizet,ne hogy megtévesszen már.
nov. 17. 16:35
 2/11 A kérdező kommentje:
55 fokon sőt 50 fokon se jött több kondenzviz. Akkor mi alapján különböztessem meg hogy most kondenzál a kazán vagy csak a gáz víz tartalma miatt csöpög...
nov. 17. 17:53
 3/11 anonim ***** válasza:
70%

Amíg csepeg, addig mondenzál is!

A gázba nincs víz!

A gázkazán füstgáza, 130-150 fokos. A füstgáz harmatpontja 53-57 fok körüli. Vagyis a visszatérőd ennél alacsonyabb, akkor tud kondenzálni, kicsapódni a víz a lehűtött füstgázból. A visszatérőre figyelj, hogy ne legyen túl magas.

nov. 17. 21:27
 4/11 Oldfire ***** válasza:
Biztos nem indul be a kondenzáció 60 fok felet. Állítsd alacsonyabbra. 50-58 fok közé. Ha nem jön kondenzvíz, ott valami nem ok.A kémény kivan építve kondenzációs kazánnak megfelelően? Műanyag csővek például?
nov. 18. 05:48
 5/11 anonim ***** válasza:
Akkor olvassátok el, hol és miért kondenzál egy kazán, és, hogy mi 55 fok alatti (a visszatérő!, mert ott kondenzál)
nov. 18. 07:13
 6/11 anonim ***** válasza:
Lemaradt: [link]
nov. 18. 07:13
 7/11 mindentudó99 ***** válasza:
55 foknál ne rakd fentebb. 50 fokon használom bőven elég. Nincs is meg nagy hideg miért kell 65 fok? Nagyobb felületű radiátorok kellenek
nov. 18. 08:24
 8/11 anonim ***** válasza:
Én se értem, miért kell 65 fok. Persze más, ha neked folyamatosan kell a 25-30 fok.
nov. 18. 11:03
 9/11 A kérdező kommentje:
Az egyik szobám (a leghamarabb hűlő) nagyon hideg volt, ott a termosztát. A többi radiátort hozzá igazítottam, állítottam a torló szelepeken is. Sikerült is be állítani de akkora a szóba hő vesztesége hogy így sem sikerült ki fűteni. A levegőt még épp fel tudja de a bútorok falak ontják a hideget. Már beszéltem szerelővel kell még 1 kisebb radiátor a szoba másik felébe. Remélem jövőre sikerül szigetelmem akkor rendben lesz. Sokan el felejtik azt hogy ha nem jó a szigetelés akkor a kondenzációs kazán gyakorlatilag nem hatékony.
nov. 18. 11:24
 10/11 mindentudó99 ***** válasza:
Én nemrég szigeteltettem be. Szigetelés nélkül is simán befűtötte 50 fokos vízzel a házat. Csak mint írtam a radiátor felületeket kell jól méretezni. Nálam se volt jó. Vegyes kazánnal jó volt a kondenzációs kazánhoz viszont 3 radiátort nagyobbra kellett cserélnem. Az egyik szobában és a folyosón.
nov. 18. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!