8 nap alatt elhasználtunk 75 kw-ot, ez soknak számít?
Ment a fűtés (klímával) kb. 12 órán át, most újabban 1-2 napja megy egész nap, emellett konyhán a fűtőlap is megy, átlagosan 18-22 fok között van a hőmérséklet.
Ezen kívül csak a Tv megy pár órát (youtube) meg villany.
Sok a 75 kw 8 nap alatt?
10-es vagyok.
Nekem rengeteg lenne, de a körülmények figyelembevételével elfogadható.
Ha csökkenteni akarod a fogyasztást, vedd lejjebb a hőmérsékletet. Nálam
19-20 fok van, télen nem gatyában járunk itthon, hanem felöltözünk.
Nálunk most kellett pluszban egy fűtő ventillátort venni, ami kb. naponta 6-7 órát megy. Így fogyott 700KWH, ami baromi sok. :( Eddig enélkül a cucc nélkül olyan 300-400kWh fogyott, nyáron, amikor ment klíma is, akkor 550Kwh. Szóval eddig ez vitt a legtöbbet. :(
Emellett nálunk non-stop meg 3 számítógép, hűtő és mosógép is napi 1x legalább. Plusz néha párátlanító is be van kapcsolva. Bazidrága a fűtés, bármivel is megy. :((
"Bazidrága a fűtés, bármivel is megy."
Kondenzációs gázkazán van radiátorokkal, a tűzhelyem is gáz, és szinte minden nap sütök-főzök. 20 foknál melegebb sosincs.
Kb 70 nm-t fűtök, a többi részen le van szabályozva, alig fütünk, ott nemigen tartózkodunk. Családi ház, szigetelve, nyílászárok is cserélve vannak. Átalányban 103 m3 gázt fizettem télen-nyáron 11.000.-et, és még vissza is kaptam. Döntse el mindenki, hogy ez tényleg drága-e.
23-as: ezek szerint a kondenzációs kazán jóval kevesebbet fogyaszt. Nekünk modulációs van, örülök, ha kijövök a támogatott keretből, és örülök, ha este 18 fok van.
De ilyen alacsony hőmérséklet mellett is ki lehet bírni, jól fel kell öltözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!