Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Villannyal vagy pb gázzal...

Villannyal vagy pb gázzal olcsóbb főzni?

Figyelt kérdés
Nem rezsicsökkentett áramra gondolok.
tegnapelőtt 14:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mennyit főzöl, mennyi emberre főzöl.

Én egyedül vagyok, nem tudom mikor cseréltem palackot. Valamikor tavaly.

tegnapelőtt 19:27
 2/7 A kérdező kommentje:
Cukrászműhelyet nyitnék, de nincs földgáz, 2 millió lenne beköttetni, úgyhogy elengedtem, a villany csak 600 ezer. A pb gázon gondolkodom még.
tegnapelőtt 19:41
 3/7 anonim ***** válasza:
20%

„Egy 11,5 kg töltetsúlyú háztartási palackban lévő PB-gáz fűtőértéke egyenértékű 14,5 liter olaj, 150 kWh villamos energia, vagy 50 kg fa fűtőértékével.”

Egy 11,5 kg-os töltetsúlyú palackban a gáz ára 14 ezer Ft.

Nem muszáj palackonként venni, ha van hely, akkor lehet tartályt telepíteni, amit rendelésre, feltöltenek. Persze, a tartálynak is van költsége.

Vállalkozásoknak az áram díja

• évi 4606 kWh-ig 90,80 Ft/kWh,

• a fölötte levő fogyasztásé 166,54 Ft/kWh.

150 kWh a kedvezményes tartományban 150*90,80=13620 Ft; egálban van a PB gázzal.

Hogy a te tervezett cukrászüzemed éves szinten mennyit fogyaszt, arról sejtésem sincs. Évi 4606 kWh fölött már igen „kövér” 1 kWh áram ára.

tegnapelőtt 21:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"Egy 11,5 kg-os töltetsúlyú palackban a gáz ára 14 ezer Ft."

Azzal akkor jól átbasztak!

[link]

Mifelénk 9000 ft felett nincsen.

tegnapelőtt 21:39
 5/7 A kérdező kommentje:
8800 forintért vettem tegnap a Mol kúton.
tegnap 04:13
 6/7 anonim ***** válasza:

A villany energiája jobban hasznosul és pontosabban szabályozható, ezért magasabb árnál is megérheti. Mindenesetre én mindkét berendezésből tartanék a konyhában, mert egy váratlan áramszünet vagy üzemzavar komoly károkat tud okozni.

Az energiaár esetünkben egy másodlagos dolog, mert a készülő termékek alapanyagára és a munka mindenképp nagyságrendnyivel többe jön ki!

tegnap 04:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát ha cukrász üzemet akarsz csinálni akkor keress meg egy szakembert, épületgépész mérnököt aki keni vágja a számításokat. Megmondod neki mennyit akarsz sütni főzni és kiszmolja mi éri meg jobban.

Mivel cégként akarod csinálni, így mások a szabályok is. A palackoknak megfelelő tároló kell, helyi tűzvédelmi terv, szabályzat, stb kell. Nem tárolhatod a garázs sarkában (magánháznál is max 5 darabot lehet). Ha kimennek ellenőrizni akkor sokba fog kerülni. Lehet érdemesebb lenne 23 kg-os palackokat beszerezni. De mondom ezt ki kell számoltatni...

Ha villanyal csinálod, akkor a hálózatot ki kell építani. Előzetesen itt is ki kell számolni hogy mekkora teljesítmény szükséges és megkérdezni a szolgáltatót hogy bővíthető-e egyáltalán a hálózat akkorára amekkora teljesítmény kell.

Ebbe így ne ugorj bele anélkül hogy nincs alaposan körüljárva a téma, mert lehet végül sokkal drágábbra jössz ki mint az a 2 milliós gázbekötés!

tegnap 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!