Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Melegvíz villanybojlerrő vagy...

Melegvíz villanybojlerrő vagy gázbojlerről jobb?

Figyelt kérdés
okt. 20. 15:07
1 2 3
 21/23 mindentudó99 ***** válasza:
Akkor kombi kazánt vegyél ami fűt és adja a melegvizet
okt. 21. 13:47
 22/23 anonim ***** válasza:
Az új átfolyósokhoz nem értek, de nekem a régi átfolyós gázbojlerrel az volt a bajom, hogy csak akkor indult be a melegítés, ha nagyon megnyitottam a meleget. Ha a minimumra vettem, aztán még hideget is adtam hozzá, hogy ne égjek meg, akkor meg úgy vert a víz, hogy üveget lehetett volna vele vágni. Akkoriban szoktam rá a kádban való fürdésre, mert kádtöltésnél lehetett nyomatni a vizet maxigázon.
okt. 23. 11:22
 23/23 anonim válasza:
52%

Ha mindkettőt van lehetőség beépíteni, akkor átfolyós gázbojler + tárolós villanybojler együtt, egymás után kötve a legjobb.

Az átfolyós gázbojler legnagyobb baja, hogy egy bizonyos vízátfolyásnál melegít normálisan. Zuhanyzáshoz nem jó, mert nehéz eltalálni a hőmérsékletet. Nyomás változásnál elállítódik, ha valaki megnyit egy másik csapot pl. Elég rossz, amikor zuhanyzás közben a kellemes víz helyett egyszer csak kopasztólé vagy jégkása jön.

A villanybojlernél ilyen probléma nincs, de olcsóbb és egyszerűbb felszerelni. Biztonságosabb üzemeltetni, de a villany drágább, főleg normál nappali tarifán, rezsikeret felett.

Egyik kollégám az átfolyós gázbojler meleg oldalából vezette a vizet a villanybojlerbe. A gázbojler felmelegíti a vizet, a villany pedig csak hőn tartja, esetleg ráfűt egy kicsit. Mindig egyenletes meleg a vize és mégse fűti el a gatyáját.

okt. 25. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!