Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyi ideig elég a 11 kg-s...

Mennyi ideig elég a 11 kg-s gázpalack Sziesztás fűtésre?

Figyelt kérdés
8000 forint kb. Megéri ezzel fűteni ilyen időben fával fűtés helyett? Régi szigeteletlen szilikát faablakos házat.
okt. 14. 23:38
 1/7 anonim ***** válasza:
26%
Szénmonoxid érzékelöt is tárazz be.
okt. 15. 04:24
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
Az egész házat fixen nem éri meg, egy egy helységet lehet, a szénmonoxiddal nincs nagy baj, az tökélettlen égéssel keletlezik, szieszta mellett a széndioxid szokott ölni...
okt. 15. 06:53
 3/7 anonim ***** válasza:
51%
Viszont szigetelettlen házban csak addig van meleg, amíg fűtés van, utána egyből elkezd hűlni, szóval sziesztával fűteni nem kicsit veszélyes dolog. Főleg ha tényleg be akarsz éppen gubózni a jó melegbe...
okt. 15. 06:57
 4/7 anonim ***** válasza:
51%
Nem éri meg vele fűteni, 0-24-be mennie kellene és pár naponta cserélhetnéd a palackot. 25 ezerért kaptunk erdei köbméterben vegyes nyár/fenyő/tölgy fát, amivel még dolgozni kellett 1-2 méteres hasábok. Mire kályha kész lett és a saját bérünket nem számolom, szerintem 50 ezer alatt nem állt meg :D de így is olcsóbb a fa.
okt. 15. 08:40
 5/7 anonim ***** válasza:
51%

Januárban napi 1 gázpalack ha egy ilyen házban tartani akarod a 22 fokot.

CO érzékelő kötelező a sziesztához. És valami normális honeywell, nem a legolcsóbb a temu-ról.

okt. 15. 12:45
 6/7 anonim ***** válasza:
58%

Egy szigetelettlen rossz nyílászárójú vályogban élek... miért kéne 0-24 fűteni?... fűteni akkor kell, mikor otthon vagyok és ébren... 18:00tól kb 22:00ig tartom a meleget szieszta kályhával 2 helységben, egyben pedig fatüzeléső hályhával... mikor hazaérek a két szieszta 3as fokozaton gyorsan felfűt, utána visszaveszem 1esre, majd 1-2óra múlva vissza kell rakni kb 20percre 3asra, aztán vissza 1esre, utána ha még van igény rá, így tovább... 22-25fok közt van a hő mikor kell... éjszaka meg nem fűtök külön, reggel mikor kelek, ha tényleg 0fok alatt van odakint, akkor 14-16 fokig hűl vissza a ház... de míg munkában vagyok meg kb minek kéne fűteni bármivel is...

Nyílván nem 2024... teljesen más lenne a jó... dehát akinek ez van, annak ez van...

Szieszta kályhánként ezzel a felhasználással kb 1hónap egy palack, decemberben mikor itthon esz a fene 2hetet, akkor nyílván több.

okt. 15. 15:07
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mért nyomkodjátok olyan bőszen a lepontozást, ha semmi hozzáfűznivalótok nincs.
okt. 16. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!