Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Amperbővítésnek mi a menete...

Amperbővítésnek mi a menete egy társasházban?

Figyelt kérdés

1 fázison 16 amper van, ezt szeretném 3 fázisra bővíteni.

Fölvettem a kapcsolatot villanyszerelővel, kijött, megnézte, elküldte az árajánlatot.

Közben elküldtem az igénybejelentést az E.ON-nak, az MGT-t még nem kaptam meg. A villanyszerelő viszont azt írta, hogy a kivitelezést a napokban meg tudja oldani.

A villanyszerelő ki tudja építeni ettől függetlenül? Aztán majd jönnek valamikor az eon-tól hitelesíteni vagy plombálni vagy nemtom hogy mondják? És jól gondolom, ugye, hogy attól még lesz áram, hogy a villanyszerelő előre kiépíti/átépíti?

Bocsi, ha nem jól fogalmaztam, nem igazán értek hozzá.

2024. júl. 17. 15:28
 1/6 Noren1989 ***** válasza:
77%

Noshàt, ez konkrétan óracserés.

Azt csak a szolgàltató àltal megbízott szerelő fogja megcsinàlni.

A villanyszerelő munkàja mondjuk érdekes szàmomra ez esetben, mert kb annyit fog csinàlni, h a lakàson belüli kismegszakítók és az óra közt behúzza a vezetékelést, meg max kiokkumlàlja, h a fogyasztók alapjàn hogyan kéne megosztani a fàzisokat.

Hadd kérdezzem meg, milyen hàny szàmjegyű összegekkel kaptàl ajànlatot erre?

2024. júl. 17. 15:57
 2/6 anonim ***** válasza:
Először is majd a szolgáltató az igény szerint megvizsgálja van e bővitésre lehetőség.Elbirja e az elektromos hálózatuk.Ha igent mondanak rá.akkor jöhet a náluk regisztrált villanyszerelő.Elmondja mi a menete ennek,mennyi a műszaki költsége,és az ő munkadija.A 3 fázis már nem alanyi jogon jár,ezt is külön meg kell fizetni,erre nincs rezsi kedvezmény .
2024. júl. 17. 16:19
 3/6 anonim ***** válasza:
79%

Ezt e-on regisztrált szerelő vègzi, aki beadja a papírokat, megnèzi a hálózatot, elvègzi az új óra számára a fogadó doboz kièpítèsèt. A szolgáltató felè is intèz mindent.

Sima villszer ezt nem csinálhatja. Ahogy 1# írja.

2024. júl. 17. 17:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem fogalmaztam pontosan, bocsánat. Természetesen regisztrált villanyszerelőt hívtam, ő küldött ajánlatot.
2024. júl. 17. 22:43
 5/6 anonim ***** válasza:

MGT nélkül nem tudom, hogy fogja elvégezni a munkát.

Egyébként nekem intézett minden papírmunkát a szerelő, nem nekem kellett járni a szolgáltatóhoz.

2024. júl. 18. 06:11
 6/6 anonim válasza:
kérdező, mi lett a vége végül? megcsinálta mgt nélkül?
nov. 22. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!