Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Örökölt lakás, régi számlák...

Örökölt lakás, régi számlák kidobása, mikor?

Figyelt kérdés
Édesapámtól örököltem egy lakást, msáféléve volt a hagyatéki, utána intéztem a közüzemi számlák átiratását, azóta minden az én nevemen van. Már nyugodtan kidobhatom a régi, még az ő nevére érkezett számlákat, csekkek feladási igazolását, igaz? Köszönöm
2024. júl. 15. 13:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem! Még akkor is, ha nincs tartozás a közüzemben.

kéményseprői díj, víz-gáz-villany-csatorna-telefon-tv-szolgáltató, stb...

várj a kidobással, illetve az utolsó(édesapád által fizetett csekkeket-igazolásokat-) tartsd meg...az előttük lévő kuka.

2024. júl. 15. 13:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha kidobod akkor tuti kelleni fog belőle valami, ha megtartod még egy ideig akkor nem fog kelleni. Tegyél mindent egy dobozba és tedd oda ahol nem zavar! Aztán később ahogy van kivághatod a kukába.

Ahogy előttem javasolták, esetleg a régebbieket kidobálhatod, de nem hiszem hogy olyan sok papír lenne hogy megéri válogatásra fordítani az időt.

Persze ha a számlák alatt a befizetett csekkeket érted, azokat kell eltenned csak, hogy probléma esetén igazolni lehessen a befizetést. Simán a kiküldött számlákból elég 1-1 darabot megtartani, hogy ha esetleg valami azonosító számra, óraállásra, mérőóra azonosítóra lenne szükség akkor azon ott legyen.

2024. júl. 15. 15:47
 3/4 anonim ***** válasza:
70%
Nem foglal semmi helyet. 5+ évig őrizd meg!
2024. júl. 15. 16:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igazatok van, nagy gyűrűs mappákban volt tárolva (viszonylag rendezetlenül ennek ellenére...) így kiszedtem a mappákból és az átlátszó "bugyikat" tettem be egy nagy dobozba, negyed annyi helyet foglal így, elfér a gardrób egyik sarkában, őrzöm még aztán 3-4 év múlva megy gyújtósnak a bográcsozáshoz. Köszönöm
2024. júl. 17. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!