Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Most akkor hogy lesz a H...

Most akkor hogy lesz a H tarifa az MVM-nél?

Figyelt kérdés

Tudom hogy nem szűnik meg, lesz továbbra is, csak azt olvasom hogy nem lesz lehetőség két időzónás diktálásra, hanem az éves fogyasztás 1/12-ed része lesz a H tarifa. Az marha kevés.

Ellenben az MVM honlapján olvasható tájékoztatóval ami a rendes H tarifa.

jún. 9. 11:45
 1/10 anonim ***** válasza:
linket tudsz küldeni, nem találom?
jún. 9. 11:51
 2/10 A kérdező kommentje:

Peersze.

Parancsolj:

[link]

Ez a MVM tájékoztatója a H tarifáról.

Az eon-tól áttérő ügyfelek tájékoztatójában a kérdések alatt, a H tarifánál pedig ez szerepel:

“H tarifa

A szolgáltatóváltozást követően az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-nél nincsen lehetőség eltérő téli-, illetve nyári részmennyiség megadására, a mértékadó éves fogyasztás egy tizenketted része lesz beállítva.”

Ez elég nagy baromságnak tűnik.

Gyakorlatilag kiherlélik az egészet.

jún. 10. 07:17
 3/10 anonim ***** válasza:

Végig olvastam, nem csoda, hogy nem találtam meg...

Én Dunántúlon lakom, itt marad szolgáltatónak az E.ON, de kétlem, hogy két különböző elszámolást alkalmaznának a H tarifára.

De legalább a H órának is megmaradt a 2520 KWh-ás "rezsi keret".

Tehát ha 3000 KWh-t fogyaszt a hőszivattyú egész évben, akkor 3000/12=250 KWh-t kapsz 24 ft/KWh-ért --> 250*24= 6000 ft.

3000-2520=480 KWh --> 480*71=34080 ft (mert ennyivel átlépted a rezsi keretet)

2520-250= 2270 KWh --> 2270*37=83990 ft

Összesen: 6000+34080+83990= 124070 Ft/ÉV

Változás előtt: 3000 KWh*24Ft/KWh = 72000 Ft/év

3000 KWh gázra átváltva (kondenzációs kazánnal), 3,4 SCOP értéket feltételezve ((3000*3,4)/10,5)*1,08= 1049 Nm3 --> 116476 Ft/ÉV (mvm kalk.)

Szóval SCOP =3,6-nál kerül annyiba, mint kazánnal a példa esetében.

A példa kb megegyezik egy 2018-as energetikai előírások alapján épült 100 m2-es ház gáz fogyasztásával (fűtés+ meleg víz)

jún. 10. 08:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Én is Dunántúlon lakok (Fejér). Mégis kaptam értesítést. Totális homály ez a szolgáltatóváltás! Hogy lehet hogy nem hallott róla szinte senki?
jún. 14. 21:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Az 1 válaszban lévő cikben nem ír semmit arról hogy diktálhatsz vagy hogy bármilyen korlátozás lenne a fütésre felhasználhatóenergia mennyiségben. Hol olvastatok ilyet?
jún. 15. 16:16
 6/10 anonim ***** válasza:

[link]

--> H tarifás ügyfelek

[link]

"A H tarifa árszabása az elérhető áramtarifák közül a legkedvezőbb (~22–24 Ft/kWh), alacsonyabb a vezérelt (éjszakai) áramnál is. Fontos kiemelni, hogy a 2022. augusztus 1-jével érvényben lévő villamosenergiaár-változás nem érintette a H tarifát, annak díja nem lett magasabb, és nem korlátozott. Viszont a H tarifa szezonális, így fűtési időszakon kívül A1 tarifán tudjuk üzemeltetni a hőszivattyút, de ennek mérőórája külön felhasználási helynek minősül, ezért erre és a rendes mérőóránkra külön-külön érvényes az A1 tarifán megállapított kedvezményes árú mennyiség. Tehát a fűtési idényen kívül eső fél évben – A1 tarifa alkalmazásakor – is érvényes a kedvezményes árszabáshoz meghatározott 2523 kWh/év fogyasztási határérték."

-->"...ennek mérőórája külön felhasználási helynek minősül, ezért erre és a rendes mérőóránkra külön-külön érvényes az A1 tarifán megállapított kedvezményes árú mennyiség..."

jún. 15. 16:26
 7/10 anonim ***** válasza:

"Viszont a H tarifa szezonális, így fűtési időszakon kívül A1 tarifán tudjuk üzemeltetni a hőszivattyút, de ennek mérőórája"

Olvasd el a mondat elejét is. A nyári időszakban érvényes a korlátozás és nem is kapsz rá semmilyen kedvezmény. Azt normál áron kapod mint a normális villanyorán. Télen kapod olcsobban és nincs mennyiségi korlátozás, de ez már nagyon régota igy van.

jún. 15. 16:33
 8/10 anonim ***** válasza:

H tarifás ügyfelek

A szolgáltatóváltozást követően az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-nél nincsen lehetőség eltérő téli-, illetve nyári részmennyiség megadására, a mértékadó éves fogyasztás egy tizenketted része lesz beállítva.

jún. 15. 20:51
 9/10 A kérdező kommentje:

Na, látszik hogy van értetlenség a témában.

Ezért nem értem én sem. Nem egyértelmű az új elszámolás.

jún. 16. 10:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Na ezt az átállást tőletek olvasom először. Nem küldtek semmilyen tájékoztatást. Azt hiszem, akkor a H tarifát be se köttetem, meg klíma se lesz...
jún. 26. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!