Elképzelhető hogy a "H" tarifa megszűnik a következő 10 éven belül?
Már talán több mint 5 éve hoztak róla EU-s szintű döntést, hogy a szaldót ki kell vezetni 202x-től. Nem egy ad hoc döntés volt, amire senki nem számított.
Igen, napelemesként mondom, hogy extrémen fogyasztóbarát rendszer volt, ami a napelemek szélesebb elterjedésével már problémákat okozott.
Hogy az átvételi díj alacsony? Ez is igaz. Legalább triplája lehetne, és még mindig nem a túltermelésre ösztönöznének. De azért illik ezt az adott ország lakossági áramárához is viszonyítani, nem csak azt nézni, hogy másik x országban mennyi is ez.
Engem nem az érdekel más országban mennyi az annyi. Az érdekel ez engem hogyan érint és a 4,4 forintos átvételi díjjal nagyon is rosszul.
Ez már csak zárójeles, de mindezt úgy, hogy én olyan helyen lakom, ahol a komplett település részen összesen van talán három napelemes ingatlan, vagyis a többlet termelés egészen biztos, hogy "az utcából sem lép ki". Vagyis a szolgáltató enyhén nyerészkedik az én egykori befektetésemen, én meg érezzem magam hülyének, mert megmondták, hogy nem lesz örökké kolbászból a kerítés... Nem is kell életem végéig kolbász, de mondjuk legalább egy középkategóriás virsli lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!