Egy elektromos fürdőszobai radiátort mindegy milyen fokra van állítva?
Mintakép: [link]
Egy 600W-os elég nagy hosszúságú a radiátorról van szó, de nem tudom ez fizikailag hogy működik. Azt gondolom, hogy minél melegebbre tekerem, annál melegebb a cső (ha egyáltalán az érzékeli valahol), a cső meg fémből van, hamar átveszi a hőmérsékletet és mivel a víz meleg, a fém meleg ezért egymást melegítik egyedül a környezet hűt.
De ha lejjebb venném, akkor "érzékenyebb" lenne, mert a cső tegyük fel a kívánt hőmérséklet alatt van. A víz szintén. Így nehezebben melegíti fel, mert a különbség a környezet és a kívánt hőmérséklet között kb. annyi mint előbb, de a fémcső jobban hűti a melegítendő vizet, így lassabban éri el az a hőfokot, több áramot fogyasztva.
Persze azt én sem tudom, hogy milyen tolerancia van beépítve, ha 4 fokkal esik lejjebb akkor kapcsol vagy ha már 1 fokkal lejjebb van akkor bekapcsol.
Lényeg a lényeg, szerintetek érdemesebb melegebbre tekerni áramfogyasztás szempontjából, hogy ne ingadozzon vagy kisebben hagyni a hőmérsékletet? Vagy középen?
Egy kis helyiségről van szó, (4x4x4.5)m^3 nagyjából.
Csak ne hülyézzetek légyszíves köszönöm a válaszokat
Ne bonyolítsad.
Minden esetben a környezet hűti, oda adja le a hőenergiát.
Egyszer gyorsabban, másszor lassabban.
Mi a cèlod vègül is?
Ha elektromos, akkor édes mindegy hogyan használod. Ha egyfolytában megy, akkor egy óra alatt 600 Watt-ot fogyaszt el, ami 70 Ft/kWh értékkel számolva óránként 42 forintnak felel meg.
Ha 30 percet megy a 60 percből, akkor 21 forintnak megfelelő elektromos áramot fog elhasználni.
Mint ahogy előttem írták, ezek a kis elektromos fütőeszközök vagy mennek, vagy nem mennek. Vagy fűtenek, vagy nem. A termosztátjuk egyébként általában pontatlanok. Amint kikapcsolod, hideg lesz.
Még egy dolog: tehát a fürdőtök 4mx4m-es? 16 négyzetméter? Mert azt önmagában egy 600 Wattos csoda nem fogja befűteni, oda már inkább ajánlott egy kb. 2000 Wattos eszköz.
Itt van: google translate-el le lehet forditani.
11 velemeny van, 11 db 5-os velemeny, 1 db 3-mas.
Amugy befut rendesen mar aznap, azzal nincs baj, de egyebkent jo, hogy nem ablak melle rakta az urge, mert akkor tuti ossze vissza kapcsolna. Mert eloszor az volt a terv.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!