Klímánál fűtésnél is keletkezik kondenzvíz?Mennyi?És igaz, hogy a kültéri egység alján lévő lyukon csepeg ki?El kell külön vezetni?
A klímaberendezés működési elvéből adódóan ha működik, valamelyik hőcserélő mindig hidegebb, mint a környezete. Ezen a hőcserélőn le fog csapódni a környezeti páratartalom és kondenzvíz keletkezik.
Fűtés esetén a külső hőcserélő hidegebb, mint az őt körülvevő levegő, ezért kondenzvíz csapódik le rajta.
Valóban vban a kültéri alján lyuk, sőt a dobozában van/volt egy vízkivezető idom, arra lehet további elvezető csövet tenni.
Ha csak a kondenzvíz csapódna le az nem gond, de hidegebb időben le is fagy, na azt le kell olvasztani, hogy folyni tudjon és eltávozzon, különben jégtömb lesz belőle..
Nálunk két másfél centi körüli gégecső vezeti ki a beltériről és a kültéri aljáról is a vizet a kertbe.
Szerintem a kondihoz adták, bepattant a helyére és kívülről van egy fekete gumitömítő gyűrű.
Nem én szereltem.
Nyáron jót tesz a virágoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!