Fizet a biztosító, ha elhunyt nevén van a
lakásbiztosítás?
Figyelt kérdés
Történt egy nagy beázás, intézkednünk kell. A lakás nagymamámé volt, lassan 2 éve meghalt. Rendszeresen fizette a biztosítást (aegon), és mi is befizettük neki a későbbi csekkeket, tehát nem volt tartozás, elmaradás soha. Csak épp nem lett a nevünkre íratva. Mert elakartuk adni a lakást, hamar, de végül nem jött össze a gyors eladás, lassan 2 év lett belőle.
Nyilván. Ez a szerződés már 2 éve megszűnt lényegében a szerződő halálával.
2023. aug. 18. 17:19
2/11 anonim válasza:
Nem. Az a szerződés a szerződő fél halálával automatikusan megszűnt. A befizetett összegeket visszaigényelhetitek - esetleg.
2023. aug. 18. 18:40
3/11 anonim válasza:
"Fizet a biztosító... ? ... Akadály lehet-e ez a biztosítónál???"
Igen. (Csak vajon melyik kérdésre válasz ez...?)
2023. aug. 18. 19:50
4/11 anonim válasza:
"Igen. (Csak vajon melyik kérdésre válasz ez...?)"
Szerintem a második mondatból egyértelmű. ( Írom ezt úgy, hogy az első választ nem én írtam.)
2023. aug. 18. 20:26
5/11 A kérdező kommentje:
Nem életbiztosítás, hanem lakás!! A biztosítás tárgya egy bizonyos lakás! Mellesleg testvérem is benne lakott évek óta...
2023. aug. 18. 22:55
6/11 anonim válasza:
Akár üres is lehetne.
Ahogy írták. Ez a szerződés már nem él.
2023. aug. 19. 00:24
7/11 anonim válasza:
Tegyuk fel, hogy el a szerzodes. Ki fogja intezni a karbejelentest? Szerinted kinek van joga hozza? Pl egy csovesnek van joga hozza?
2023. aug. 19. 08:08
8/11 anonim válasza:
Káreseményt a szerződő jelenthet. Ő sajnos már nem ezt nem tudja megtenni. Valójában mivel nincs szerződő, így szerződés sem. Sajnos nem valószínű, hogy fizetni fog a biztosító. Meg lehet próbálni, veszíteni való nincs.
2023. aug. 19. 08:18
9/11 anonim válasza:
"Szerintem a második mondatból egyértelmű."
Nem lehet tudni, hogy aki azt írja, hogy igen, vagy épp azt, hogy nem, olvasta-e a második mondatot is vagy csak magát "a kérdést".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!