Mit jelent ha az éves áram elszámolás minusz eredményben jön ki?
Június elején kaptam egy fizetési felszólítást, hogy 18.375forinttal tartozok az áramszolgáltatóm felé. Kiderüpt hogy ez 2 számlát takar, volt egy márciusi elmaradásom. Ekkor még semmit nem fizettem be.
Utána leolvasták az órát és jött egy levél az éves elszámolásról, hogy fizetendő összeg -5.805forint.
Alatta pedig hogy az összes tartozásom 12.570 forint.
Ha összeadom a 12ezret meg az 5ezer tartozást akkor kijön a 18ezer forintos tartozás. De ha minuszosan adom össze akkor kivonodik. És így ki jön a 12ezer forintos összeg ami az éves elszámolás végén van.
Most az a -5.805 forint az tartozás még?
Ma befizettem a 18.375ből a márciusi elmaradást ami 9.462 forint volt. Fentmaradt még 8.913 forint.
Csak annyi a gondom hogy nem értem mit jelent az a minusz? Nem tudom hogy érthető e
Érthető.
A minusz az visszajár neked a leolvasás után.
De mivel tartozásod volt, ezt abba beleszámolják, úgyhogy ahogy 1-es írja a 12570-et kellett volna befizetned.
Úgyhogy most még mindig tartozol 3108 forinttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!