Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Megéri kuglizni a tuzifát es...

Megéri kuglizni a tuzifát es kályhakészre szétutni es ugy tárolni?

Figyelt kérdés
2023. jún. 28. 04:55
 1/7 mindentudó99 ***** válasza:
92%
Megèri e? Igy is úgyis fel kell dolgozni nem? Nyilván feldolgozva jobban szárad és kis helyen elfér
2023. jún. 28. 05:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer kell csak neki állni és télen csak hordod befelé.
2023. jún. 28. 06:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Jobban szárad, jobb lesz a fűtőérték. Mondjuk nyáron nem valami nagy szórakozás...
2023. jún. 28. 06:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem is teljesen kell szétaprózni, de legalább nagyjából érdemes hasítani a rönköket. Valóban könnyebben szárad ki és sokkal kisebb helyen, szebben rakásolva tudod tárolni.

Mindenképpen fel kell hasogatni egyszer. Most könnyebb egy-egy este amikor nincs olyan meleg megcsinálni belőle valamennyit, mint télen nekiállni a fagyban, vizes környezetben esetleg.

2023. jún. 28. 08:29
 5/7 anonim ***** válasza:
14%
#4: Én ugyan nem csinálnám nyáron. Meleg van, rohadsz meg, szúnyog, bögöly, meg ami arra repked mind bántani akar. És én ugyan nem esküdnék meg rá, de sokkal tapasztaltabb sógorom szerint fagyban sokkal könnyebben hasad a fa.
2023. jún. 28. 08:36
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
#5 Lehet. Én soha nem próbáltam. De apósom 70 éve aprítja a tüzifát és ő mindig úgy rakásolja hogy már fel van hasogatva. Bár most már eleve úgy veszi aprítva, már 88 éves. Nem apróra, de hasítva van tárolva. Azt utána már tényleg mindig használat előtt aprítja vékonyabb hasábokra. Én csak abból tudok kiindulni amit ő csinál régebb óta, mint hogy én élek. :)
2023. jún. 28. 08:41
 7/7 Majatom ***** válasza:
Az sem mindegy, milyen fa. Mert pl. az alma, vagy a gyertyán nyersen hasad könnyebben, ha kiszárad, akkor szenvedés hasogatni.
2023. jún. 28. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!