Felétek mennyi a közös költség, mi van benne, mekkora az épület?
Nálunk attól is függ, hogy hányan élnek a lakásban, pl. szemétdíjnál.
10300, 1 fő, 10 emeletes, így lift is van.
10-emeletes panellakás, 68 m2, panelprogram után.
A közös költség az eddigi 7,5-ezerről (ha a napokban ülésező közgyűlés is jóváhagyja) felmegy 8700-ra. Ebben benne van az iroda fenntartása (rezsije, azaz villany, fűtés, számítógépek, irodapapírok, postadíjak), közös villany (világítás és felvonóhasználat), lépcsőház fűtése, közös képviselő és a gondnok fizetése, Számvizsgáló Bizottság tiszteletdíja, takarítás, javítások.
A fenti 8700 Ft-ra a közgyűlés után még rámegy az LTP költsége, tehát 20500 Ft/hónap lesz a közös költségem. Meg van indokolva, beleegyezem.
13k 38m2
Vidéki kisváros, 3 emelet+fszt
Nincs lift
Közös k díja
Takarítás állítólag, de 4 éve nem láttam a takarítónőt
Hitel a szigetelést fizetjük
Kamera, ami eddig hozzám volt bekötve és egy fillért nem kaptam rá, de 2 hónapja elvitték
Lépcsőház világítás
Felújítási alsp
Nem tudom, hogy külföld érdekel-e, de leírom.
Adria, közvetlen tengerparti 20 lakásos lift nélküli társasház.
A közös képviselő díja, a közös helyiségek világítása, a saját lakás víz- és csatornahasználata és a közös házbiztosítás összesen: 12 Euro/hónap.
Konkrétabban? Ahol én lakok ott max 15mért tudnám eladni a lakásom (38 m2), ha felújítanám 3-4 misiért, ahol meg venni akarok 45-75mért láttam 1-1,5 szobás 35-45 m2eseket.
De konkrétan gondolkodom már szlovák vagy horvát ingatlanvásárlásban is, mert csak befektetésnek kellene ill nyugdíjas koromra
50 milliótól felfelé.
Hely, méret, kilátás és a tengertől való távolság függvénye az ár a csillagos égig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!