Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A klímásnak kell, elvárt...

A klímásnak kell, elvárt borravalót adni?

Figyelt kérdés

Holnap jönnek hozzám, nem ők a cégtulajok. Készültem nekik üdítővel, adok nekik kávét, stb., de pénzbeni borravalót nem kifejezetten készültem nekik adni. A telepítések összköltsége kb. 600.000 Ft lesz.

Adnátok nekik jattot?

2023. ápr. 18. 23:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
66%
#10: Szerintem ez mindenkit zavar, aki dolgozik :)
2023. ápr. 19. 07:39
 12/17 anonim ***** válasza:
69%
Hát ezt nem mertem írni, csak azt, hogy én hogy élem meg, bár feltételezem én is, hogy ezzel más sincs másképp. Engem az is zavar ha ketten vagyunk és a kollégámhoz beszélnek, mert hát nyilván azért vagyunk ketten, hogy egymást segítsük, ha hozzá kell szólnom, de épp beszélnek hozzá, az is idegesítő.
2023. ápr. 19. 07:45
 13/17 anonim ***** válasza:

Én csapatnak egy rekesz ásványvizet és tiszta törölközőket készítettem be.

Egyszeri, kisebb munkánál hideg sörrel kínáltam a szakit, annak nagyon örült. Egyébként rendesen megcsinálta a munkát és elég gyorsan.

2023. ápr. 19. 08:20
 14/17 anonim ***** válasza:
55%

#8 "Sörrel vagy pálinkával is szoktak kínálni meglepően gyakran,"

Igen, az idősebb generációban még él az emlék, hogy régen a "szaki" elvárta hogy legyen ital is, és ezt néha ráragasztják az általuk nevelt fiatalabb generációra.

Anyósom alapból ellensége minden italozásnak, azt sem nézi jó szemmel ha apósom megiszik a párommal egy pohár sört, de ha valami szakember, szerelő jön hozzájuk még ő is mindig kínálta őket sörrel. Töményebb itallal nem, pont félve az alkohol hatásától, de nagyon mélyen benne van hogy szerelő vagy festő, hasonló jön akkor meg kell kínálni itallal, mert az a szokás.

Azóta nem teszi, hogy nálunk is tapasztalta mennyire ketté lehet és kell választani a munkát és az alkohol fogyasztást, és hogy már ő is látja, hogy a legtöbb ilyen szakember autóval érkezik, azaz vezet és így nem is szabad semmi alkohollal kínálni.

2023. ápr. 19. 09:29
 15/17 anonim ***** válasza:
57%

#10 "Ja, és én nem ajánlom azt sem, hogy ott állj mellettük és beszélgess velük. Engem pl. baromira zavar, ha a tulaj nézi mit csinálok, beszél hozzám."

Igen, ezt nehéz elönteni mit szeret az adott illető.

Van aki szívesen beszélget közben ha az nem a neki idegen vagy érdektelen témában történik, de van aki csak szereti nyugodtan elvégezni a munkáját. Engem alapból érdekelnek a szerelési munkák - mérnök vagyok - ezért szívesen figyelem a munkájukat, hiszen szétszerelve nem látom a berendezést máskor, meg nem is az a terület amit ismerek. van akit ez nem zavar és nem bánja ha közben beszélgetünk is, de nem kérdezgetem a magánéletéről meg nem kezdek vele "cseverészni" csak hogy feltartsam. Viszont ha látom, hogy az illető nem szert válaszolni akkor csak figyelem, de nem állandóan.

2023. ápr. 19. 09:33
 16/17 anonim ***** válasza:
78%
Faterom sörrel és pálinkával tukmálja őket, sokszor már a munka megkezdése előtt satu részegek.
2023. ápr. 22. 14:36
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
A szomszédasszony punszit adott nekik.
júl. 16. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!