Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha (kéretlenül) lecserélte a...

Ha (kéretlenül) lecserélte a villanyóránkat a szolgáltató akkor utána mit és hogyan kell bediktálni?

Figyelt kérdés

Nemrég arra mentünk haza hogy lecserélte a szolgáltató a villanyóránkat. Nem tudjuk miért, nem kértünk semmi ilyesmit. Raktak be egy cetlit az óraszekrénybe, rajta tollal az előző óra állása.

Most ők azt leolvasták a cserekor, és nekem csak az újról a keveset kell? Vagy adjam össze a kettőt? Vagy mit csináljak?

Eleve a 3 mondatos “tájékoztató” amit kaptunk azt mondja hogy ez valami automata diktálós óra, de az mvm app továbbra is kéri hogy diktáljak…

Egyáltalán mi ez az egész, miért cserélgetnek órát csak úgy??

(Sajnos rokon beengedte őket, és nem igazán kérdezett. Mi nyaralni voltunk amíg ez történt, nem tudtunk az egészről.)

Volt elmű, most mvm, de az új óra eon.

2023. ápr. 13. 09:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak az új óra állását kell diktálni.
2023. ápr. 13. 09:32
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A számlákat, diktálásokat a MVM-nek kell leadni. Az áramot szolgáltatja az EON.

Cserekor az óraállást felírják a jegyzőkönyvre. Neked a most mutatott állást kell bediktálni diktálási időszakban. A havi fogyasztásodat majd a két óraállásból fogják megállapítani az előzőhöz viszonyítva.

2023. ápr. 13. 09:32
 3/10 anonim ***** válasza:
93%

"Egyáltalán mi ez az egész, miért cserélgetnek órát csak úgy??"

Nálunk is most fognak cserélni. Az értesítő levélben az áll, hogy hitelesítési vagy korszerűsítési cserére kerül sor. A régi órát lecserélik okos órára.

2023. ápr. 13. 10:39
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
Ha értesítés nélkül cserélnek órát, akkor lehet hogy gyanús volt a fogyasztásotok.
2023. ápr. 13. 10:46
 5/10 A kérdező kommentje:

Magas a téli fogyasztásunk a villanyfűtés miatt, de nem értem hogy ebben mi a “gyanús”, mindig rendben diktáltam és fizettem. A szolgáltató is leolvasta évente, sose volt semmi gond.

A régi óra amúgy 2 éves volt, nem valami ezer éves roncs…

Köszönöm a válaszokat.

2023. ápr. 13. 11:54
 6/10 anonim ***** válasza:
72%
5. Nekem is 2-3 éve cserélték és most a jövő héten megint fogják.
2023. ápr. 13. 12:44
 7/10 anonim ***** válasza:

jegyzőkönyvet is szoktak hagyni, nem csak cetlit

milyen volt a nyaralás?

2023. ápr. 13. 19:11
 8/10 A kérdező kommentje:

1 db sima postai levelet kaptunk, benne egy bekezdéssel hogy tájékoztatnak hogy lecserélik.

Jó volt.

2023. ápr. 14. 09:06
 9/10 anonim ***** válasza:

A villanyórát és a gázórát is cserélik 10 évente mindenképpen, ennyi a hitelesítés időtartama.

Cserénél aláíratnak egy papírt, amin szerepel a régi és az új órák állása. Ha rokon engedte be őket, akkor kb. vele íratták alá.

2023. ápr. 17. 15:47
 10/10 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy a rokon egy kezdődő demens 80-as hozzátartozó, nem nagyon tudja elmondani hogy mi is történt. :(

Közel se volt 10 éves az óra.

2023. ápr. 18. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!