Ha havi diktálásos szerződésem van, a 210 kWh limitet havonta kell betartani, vagy éves szinten?
Pl ha télen sokat fogyasztok, de nyáron keveset, de éves szinten 2000 kWh alatt van, akkor hogyan számláznak?
(Feltételezzük, hogy mindig a valósat diktálom be.)
Éves szintem kell a kereten belül maradni, de ha diktálós vagy, akkor a havi fogyasztás szerint számláznak. A keletkezett túlfizetést jóvá írják. Szóval lehet, most sokat fizetsz, de az éves elszámolás után meg kapsz túlfizetésről értesítést.
Többen rossz módszernek tartják, de az sem lenne jó, hogy mindenki kapja a régi megszokottat, és esetleg elszámolásnál döbben meg egy több százezres csekken.
Ugyanez a helyzet nálunk is.
Elkezdtem nem diktálni, átállt az mvm átalányra automatikusan, 208kwh/hó-val
Én mióta limit van,elkezdtem 205-t diktálni,és kész.Októberben lesz leolvasás,majd figyelem,és a nyár végén úgy diktálok,hogy szinkronban legyen az óraállással.
Nekem a nyár a húzós,sokat lakatoskodok(hegesztő,flex),2 szivattyú,a locsoláshoz,+ a klíma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!