Mitől lehet egy bojler fogyasztása napi 6-7 kwh?
Figyelt kérdés
Régi 120 literes Hajdú bojler. Minden évben kitisztítjuk, fűtőbetétet cserélünk. 50 fokra van beállítva. Éjszakai/vezérelt áramról megy, tavaly cserélték a mérőórát, azelőtt soha nem volt túlfogyasztásunk. A vezérelt áramról csak a bojler megy. Hogyan lehet mérni, hogy ez tényleg a bojler fogyasztása vagy valami más okozza a nagy fogyasztást? Arra gondoltam, hogy egy éjszakára lekapcsolom a vezérelt áram megszakítóját és megnézem, hogy volt e fogyasztás.2023. márc. 10. 07:44
11/15 anonim válasza:
A legalacsonyabb hőfokra kell állítani, ami még biztosítja a megfelelő mennyiségű meleg vízet.
12/15 anonim válasza:
A vízhőfokot oda állítsad, hogy legyen elegendő melegvized. Ha így jó, akkor hagyd 50 fokon.
60 foktól erősebb a vízkövesedés, pláne ha kevés víz fogy, a sok fűtögetéstől a betétnél mindig kiválik, ezért túlméretezni sem mindig jó. De a nagyon kemény víznél hiába.
13/15 anonim válasza:
6-7kWh napi fogyasztás lehetséges! A vezérelt áram napi 8 órát van bekapcsolva, azaz a napi fogyasztásod a 9.6kWh-t nem haladhatja meg, az volna a képtelenség, ha azt meghaladná. Ha az előző óra analóg óra volt, az tudomásom szerint az idő előrehaladtával tud "csalni", lomhább lesz, többek között ezért is cserélik.
14/15 anonim válasza:
Egy boiler csak arra, hogy fenntartsa a víz hőfokát simán napi szinten 1-2 kWh áramot elfogyaszt.
5 kWh áramból meg olyan 60-70 fokra kb. 100 liter vizet lehet felfűteni.
Szóval ha fogyasztás napi 100 liter(havi 3 köbméter) meleg vizet akkor ez egy teljesen reális fogyasztási adat.
15/15 anonim válasza:
Ez teljesen normális fogyasztás. Nálunk nappali áramon megy, ennél többet is fogyaszt. Ha nem lenne villanybojlerünk, bőven a kedvezményes limit alatt lennénk. Próbáltam már mindent én is. Évenkénti vízkőtelenítés, kisebb, nagyobb hőfokra állítás, vettem egy időzítő Kapcsolós dugaljat is, hogy azon beállítottam, hol napi többször, hol kevesebbszer menjen, ugyanúgy eszi az áramot, így beletörődtem, hogy csak akkor csökken a számla, ha kiiktatom a bojlert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!