Aki fával fűt mennyi fát használ el átlagban egy télen?
49 hasznos m2, műanyag nyílászárok, szigetelés nincs.
4 erdei m3 akác.
Hogy reggelre ne hűljön le nagyon a ház, este 21-22:00-ig rakni kell a tüzet. Ha megy a fűtés 25-26 °C van a házban, így reggel még 20+, este mikor haza értem 17-18 körül, a jelenlegi időben.
Hosszabb ideig tartó -10°C körüli hőmérsékletnél, már reggel volt 17-18°C, és este 6-ra pedig 14-15°C. Ezért ilyenkor reggel is begyújtottam, jól megpakoltam és elmentem dolgozni. Ezzel +2-3°C-ot nyertem estére.
Ez volt 2002-2022 között.
#4 Milyen fűtőberendezés van a szüleidnél? Kazán, cserépkályha, vaskályha?
Nem érdemesebb részben szénnel is fűteni?
5ös
25 kw kazán. A szén is drága lett nagyon. Lehet érdemes lenne, de sosem próbáltuk.
100m2 ház 10 cm szigeteléssel,nyílászárók cserélve.Tető szigetelve.
4m3 fa eddig.Még pár napra van a 4 m3-ből. Délután 5 kor gyujtok be -10 foknál volt,hogy délu 1 kor. 18-20 fokra hűl vissza a lakás.Szobák.
Minden Nap kenyeret sütök az megy a napelemről.Amerikai konyhába ez a meleg bőven elég.Gyerekeim rövidnadrág és rövid ujjuban vannak.
PAdlófűtés van, ez azért elég jól tartja a hőt. Fával egy a gond,nem igazán lehet szabályozni.
7es
Az úgy nagyon kevésnek tűnik, hogy lehet csak 4 m3 fa egy 100 m2 házban? Na de nem is ez érdekel, hanem hogy hogyan oldjátok meg fás kazánnal a padlófűtést, hogy ne 70 fokos vizet engedjetek rá a rendszerre?
8# Én így költöztem be, de tele van szelepekkel a rendszer, meg van 1 vezérlő panel, amit a másik fűtés szerelő se ért, nem hogy én, de nálam 48-51 fokos a padlóba menő, állítólag van egy bekeverő is.
Amúgy nekem tavaly kb 90 q fa kellett, és az kőris + bükk, szóval jók! Ez akkor durván 8-10 m3. Bár a ház nagy, vízteres kandalló, de az emeleten így is árammal rá kellett segíteni. Kicsit. Idén nem reprezentatív, mert főleg áram.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!