Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mire számíthatok?

Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 2 éve vásároltunk egy teljesen felújítandó ingatlant, ebben az ingatlan ban többek közt csatorna csatlakozás volt, viszont vezetékes ivóvíz nem, az kútból volt háziművel megoldva, megcsináltattuk rendesen az ivóvizet, amire a feleségem ment szerződést kötni az édv hez, viszont valamiért úgy sikerült hogy csatorna nem volt bele véve tehát arra nem fizettünk ami fel sem tünt mivel átalány díjat fizettem, meg jött a csekk, ki fizettem és kész, ment ez egészen másfél éven át amíg nem jöttek ellenőrizni, jegyzőkönyv stb amit szoktak. 59 köbméter nél tartok, pár nap és megyek rendezni, mire számíthatok? Megúszhatom egy szerződés módosítással és hogy kifizetem vissza menőleg?

2023. febr. 28. 07:32
 1/4 anonim ***** válasza:
54%

Ha a rendszerükben nem csatornás az ingatlan, akkor nem csak az eddigi vízmennyiség után fizettek, de büntetést is kaptok, mert illegális bekötésnek minősül.

A kútvizet csak úgy lehetett volna csatornába vezetni, ha az mért vízmennyiség és utána csatornadíjat fizettek.

Ha a vízműnél rendesek és kifizeted a csatornadíjat, plusz esetleg a büntit visszamenőleg, remélhetőleg nem b*sztatnak egyebekkel, csak felrajzolják a rendszerükbe a bekötést és kész.

2023. febr. 28. 09:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha szerencséd van, akkor csak visszamenőleg kifizettetik veled az elahsznált víznek megfelelő csatprnadijat, és nem vernek rád büntetést. Elengedni biztos nem fogják.
2023. febr. 28. 09:09
 3/4 A kérdező kommentje:
Elengedésre nemis számítok, nyilván kifizetem amit bele engedtem, büntetés mennyi lehet ilyen esetben, ekkora mennyiségnél?
2023. febr. 28. 09:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Meg kell nézni a vízmű üzletszabályzatának azt a pontját, ami illegális, be nem jelentett bekötésekre vonatkozik. Általában 5 évre visszamenőleg szoktak egy átlag mennyiségre büntit kiszabni, de itt már jogi vita lenne, mivel akkor még nem ti voltatok a tulajdonosok, ha jól értem!?

Az is lehet, hogy a bekötésről tudnak, csak a használatbavétel nem lett bejelentve, ez a jobbik eset.

Ha nem kerül szóba a téma, akkor okosan nem hoznám fel. Módosítsák a rendszerben, hogy csatornás az ingatlan, fizetsz és viszlát. A következő számlát utána mindenképpen ellenőrizd!

Ha szóbakerül, akkor pedig az előző tulajra mutogatnék, gálánsan ismételgetném, hogy természetesen a rám eső részt kifizetem és kedvesen kérném a segítségüket a mielőbbi problémamegoldásban, mint "áldozat".

Arról pedig mélyen hallgatnék, hogy a kútvíz be volt vezetve. Legyen csak korábban használaton kívüli bekötés.

A szolgáltatónál is csak emberek dolgoznak, ha normálisan közelítesz feléjük, ők is normálisak lesznek veled! Szóval csak kedvesen, de határozottan! :)

2023. febr. 28. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!