Ha az előző hónapban spóroltam a gázzal, és nem értem a támogatott rezsihatár közelébe se, akkor azt átvihetem a következő hónapra?
A példa kedvéért, legyen úgy, hogy a januári támogatott gáz 200 köbméter, és a februári is 200 köbméter. Egyébként nem ennyi, de most az egyszerűség kedvéért legyen ez a példa. Tehát, ha 200 köbméternél többet fűtenék januárba, akkor már a többletet emelt áron kéne kifizetnem. Na de, ha csak 100 köbmétert fűtök el januárban, akkor az a fent maradó 100 átmegy februárra? Tehát, akkor februárban elfűthetek 300 köbmétert is támogatott áron?
Azért kérdezem, mert sokat tudtam spórolni januárba, de most bejöttek olyan mínuszok, hogy nem fogom kihúzni a februárt a támogatott gázzal. Csak akkor, ha leviszem 10-12 fokra a fűtést, jelenleg most ezt teszem, de így meg penészesedik a ház.
Persze, hogy átviheted.
A kedvezményes gázfogyasztási keret egy évre van meghatározva.
De ha diktálós vagy, és az egyik hónapban átléped, akkor a kereten felül a magasabb árat kell fizetned.
Amikor lesz az éves leolvasás, viszont akkor kompenzálják.
A diktálósok mindig annyi fizetnek amennyit bediktáltak.Itt meg van szabva mennyi a kedvezményes,a többi piaci áras.
A megtakaritást,ha lesz,éves óra leolvasás után lehet átvinni a következő évre . Ezért jó az átalány fizetés .Csak óra leolvasás után nézik van e túl fogyasztás a kedvezményen felül.
annyit diktàlsz, amennyit akarsz,
az éves limit számít 1729 m³.
az átalányban nem kellene izgulni, most már 25%-al kevesebb fogyott.
erre az évre leesik az átlag, akkor jövőre az átlag limitet csökkentik ??
Hulyesegeket miert irtok?
Diktalos vagyok.
Belefutottam egyszer a piaci aras gazba. Rafizettem pluszba 10-20ezret.
A kovetkezo honapokban kozelebe se ertunk. Elso alkalommal nullas szamla jott, aztan potom osszeg. Szoval atvittek a kovetkezo honapra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!