Nagyon magas a fogyasztás, nem tudom hogyan?
Ha a kérdező járt volna iskolába, akkor nem költözik ilyen albérletbe.
Nyílván azért feltöltős az óra is, mert az előző lakó sem bírta kifizetni a tetemes villanyszámlát.
A havi 60ezer Ft az reális, ha hideg lenne akkor elérné a havi 100-at is a vill. számla.
Ez rengeteg lesz így!
210 Kw/ h ig számolják a 43 forintos tarifával, éjszakai esetén 30 ft.
Amint ezt átlépted onnantól 55 forinttal számolnak az éjszakaira is, ha van külön mérőd ha nincs, mert a "törvény" háztartásonként írja!
Előző számlámból ami 33 ezer lett (584 kw/h) én visszaszámoltam.
Elmű émász terület (bár egykutya)...
14 / 15 vagyok
"Egy nap alatt a nappali 35, az éjszakai 28 kwh-t zabált."
Igen ez sok is, és ez azért van, mert ezek a hőtermelő elektromos gépek nem hatékonyak, mivel a hatékonyságuk (cop arány atlán?!)
1:1 azaz egységnyi áramból ugyanannyi hőmenyniséget állítanak elő.
Amíg egy jobb hőszivattyúnak, vagy klímának a hatékonysága manapság már
1:3 körül van azaz mondjuk 1 kilowattnyi áram elhasználásából úgy 3 kilowattnyi hőmennyiséget termel.
A lényeg, hogy sokkal hatékonyabb, és ez a hatékonysági mutató csak -5 fok alatt kezd el romlani, de 1:1 aránynál rosszabbra nem tud.
Én azt mondom, ha van gáztűzzhelyetek, inkább járassátok azt takarékon napközbe. A villany meg off!
"Az a jó hogy eltűnik a kérdező, nem reagál semmit... most így felvetődik a kérdés érdekli-e egyáltalán a saját kérdése...."
Lehet csóri nem töltött a villanyórára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!