Hogyan kell gyorsan, és hatékonyan begyújtani? (Cserépkályháról van szó)
Ha a kályha még meleg, egyszerűbb lesz.
Szedd ki a hamut, pernyét.
Elkezded építeni a "házikót". Száraz fával próbálkozz, az ég legjobban. Oldalra két magasabb darabot, közé "tetőnek" meg vékonyra szelt fát, ágakat.
Ez alá teszed az alágyújtóst.
Újságpapír oldalakat egyenként hosszú hasábokká formázol, és 5-10 et felhalmozol. Az újságpapírt begyújtod, és ezzel az alágyújtós is lángra kap.
Ilyenkor még figyeld, mert néha gyorsan utánna kell tölteni ágakkal, papírral.
Ha ég a tűz, ne zárd el a levegőt, de az ajtót már rá lehet csukni.
Ha már javában ropog, érdemes behozni a következő adag vágott fát, hogy az se legyen havas.
Cserfával vigyázz, mert a csersav ki tudja marni a falat, beleeszi magát a vakoltba, büdös is, és kb lehetetlen eltakarítani.
Köszi szépen a valóban hasznos választ!
Másod állásban kisboltban dolgozom, mint eladó
Amióta emelkedett a rezsi, hordozható cserépkályhára váltottak a főnökeim az eddigi gázzal való fűtés helyett
Ilyenkor mikor én nyitok mindig megszenvedek, mire sikerül begyújtanom..
(Mi otthon sosem fűtöttünk fával, nincs gyakorlatom benne)
Én ezzel nőttem fel 😊
A bolt az jó papír forrás. Az újságpapír mellé/helyett beteheted a csomagolásokat, pl karton dobozt, ezeket gyűjtsd.
Az a jobb ami matt, a fényes, műanyaggal bevont nem ég jól, és büdös is.
De papírral a fát nem lehet pótolni, és sok pernye lesz belőle, el tudja folytani a tüzet.
A cél az, hogy egy vastag, épp csak parázsló rönk égjen, és tartsa a meleget. Ennek utánna kell pótolni, de ha már ég, nem kell újra gyújtani.
2.
Aki nem teljesen hülye, az nem a szabad ég alatt tárolja a tűzifát.
Amit a cserfáról írtál, az nem igaz.
Kérdező!
Vizes a fa?
Akkor azért nem akar meggyulladni.
Vidd be, hátha szárad egy kicsit.
Illetve vékonyra kell hasogatni.
Begyújtani is csak alulról lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!