A házközponti fűtés költségmegosztói így nem igazságtalan, hogy akármennyire is spórolok de ha a szomszédok dőzsölnek a fűtéssel akkor én is szívok miattuk?
Teljesen igazad van kérdező, nagyon igazságtalan. Régebben a vízfogyasztással volt ugyanez, amikor még nem rendelkezett minden lakás egyéni mérésű vízórával (talán még most is akad ilyen ezt nem tudom). Aki spórolt a vízzel, ugyanannyit fizetett mint aki egész nap pancsolt és 0-24-ben járatta a mosógépet. Úgyhogy a 90-es évek második felétől egyre több helyre szereltették be a vízórákat.
Szerencsére a világ effelé halad, tehát a közművek egyéni mérése irányába, és sok helyen a házközponti ill. a távfűtés is egyéni mérőalkalmatossággal van ellátva. Hosszabb távon nálatok is ez lesz a megoldás, így a tudatos és takarékos fogyasztókat nem fogja sújtani a felelőtlen, energiapazarló lakók tékozló életmódja.
11-es és erre milyen megoldást látsz valószínűnek?
Mert vízórás rendszer teljesen érthető. Annyit fizetsz amennyit a hónapban mutat és mindenki használja úgy ahogy neki jól esik....
De ugye itt csak egy gázóra van
És hiába használtam tudatosabban a tavalyi évhez képest ha mondjuk 4-5 lakó dőzsölése miatt idén 300.000,- Ft-al több a gázszámla akkor értelemszerűen egy egység ára is több
legyen egyedi a fűtés minden lakásban
a kozgyűlés elfogadja, a szakik átalakítják,
pár millióból megvan.
aki nem fogadja el, annak Kasza Tibi számát ajánlani:
KÖLTÖZZ EL!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!