Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Most mennyivel nőtt a fűtészsz...

Most mennyivel nőtt a fűtészszámlátok?

Figyelt kérdés
Ti is lejjebb vettétek a fűtést? Ugye 144m3-ig van hatosagi ár fölötte valami 10* annyit kell fizetni. Nem én intézem itthon a rezsit ezért kérdem.

2022. dec. 11. 15:55
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Hát persze...
2022. dec. 11. 17:50
 12/30 anonim ***** válasza:
Nekem az az 1 légkondicionáló az inkább 4, és most is a kandalló mellett ülök:D
2022. dec. 11. 17:55
 13/30 anonim ***** válasza:
44%

1900 köb fogyott tavaly. Felesleges a havi 144et vagy mennyit lesni... éves keret számít.

Átalányunk ezalapján 18ról 28ra nőtt.

Idén 21 fokra fűtünk nem 23ra.

Minden hónap végén leolvasom azért, hogy képben legyek de úgy nézem szépen visszafogtuk magunkat, mert novemberben is csak 140 köb fogyott. Dehát nyílvan ez nem igazi kemény téli idő volt. Decemberben kb 190-200-ra tippelek, január-február 300.

Időjárásfüggő mennyi lesz az annyu.

2022. dec. 11. 21:33
 14/30 mindentudó99 ***** válasza:
Egy légkondi nem fűt ki egy házat de egy lakást se. Több darab akkor ha a gyomra van szigetelve a ház
2022. dec. 11. 21:41
 15/30 anonim ***** válasza:
0%

Havi diktálós vagyok és maradok is. Kislakás, teljesen felújítva, parapetes kazán, kiegészítve légkondival. Jelenleg a körülöttünk lakó kisgyerekes szomszédok fűtik az enyémet is. :-) Náluk egész nap megy a konvektor, így nálunk egyelőre alig kell fűteni, esténként kapcsoljuk be a klímát, amikor otthon vagyunk. Napközben 19-20 fok van benn fűtés nélkül is. Talán most, hogy jóval hidegebb lesz napközben is, be fog kapcsolni a termosztát és kazán is fűteni fog.

Így a számlánk érdemben nem nőtt tavalyhoz képest.

2022. dec. 12. 16:06
 16/30 anonim ***** válasza:
51%

Persze, fűtse a szomszéd az enyémet is, én meg sz*/rok bele!

Elvégre magyar vagyok!

2022. dec. 12. 16:21
 17/30 anonim ***** válasza:
55%

16: Lassan olvasd, hogy megértsd:

1. Napközben dolgozom, nem vagyok otthon.

2. Amikor nem vagyok otthon, a termosztát 19 fokra van beállítva.

3. A szomszédok egész nap otthon vannak, ezért fűteniük kell.

4. Mivel fűteniük kell, melegszik az én lakásom is, ezért nem kapcsol be a termosztát.

Szerinted mit kellene tennem? Fűtsem a saját pecómat egész nap úgy, hogy este nyolcig haza sem érek, csak azért, hogy nekik ne kelljen?

Legyen náluk 16 fok, akkor majd nálam sem lesz annyi, amennyi most van.

Ja, hogy akkor megfázik a gyerek???

Nem az én problémám (már bocs).

2022. dec. 12. 16:32
 18/30 anonim ***** válasza:

Ugyanannyi mint eddig. 15ezer pár ft. Benne vagyunk a gáz keretben, de nem most kezdtük a spórolást, évek óta tart. A gázkazán minimumon, 18 fokon megy. +A fűtés kiegészítésére mindig veszünk fát is. Ez 6 hónapra 100.000ft, régóta így fűtünk. Ezzel így együtt 21-22 fok van a házban a hidegebb hónapokban.

Idén a férjem kapott 3 hónapra +66 ezer rezsitámogatást egyébként, ami azért jól jött, ez tény. De eddig is kigazdálkodtuk a rezsit.

Az áramunk is benne van a keretben, 7200 átalányt fizetünk.

( 150m2 kertes házban lakunk).

2022. dec. 12. 19:55
 19/30 anonim ***** válasza:

Elmeséled kedves utolsó, hogy 150nmes családi házzal,.ahogyan írod mégis hogyan fizettek 7200 ft villanyt?

Nagyon, nagyon, nagyon érdekel!

Csak azért, mert egy full átlag, feleekkora házban is van egy fagyasztó, hűtő, mosógép, számítógép(ek), tv(k), egyéb szórakoztató elektronika.

Családi háznál vannak kerti gépek, ha nomád módon kútból szeditek a vizet ahhoz meg szivattyú kell.

A fűtésetekhez is kell keringetőszivattyú.

Akkor olyan úri huncutságokról nem beszélek mint elektromos garázskapu, mozgásérzékelő, riasztó, router és egyebek amik 0-24 mennek ugyanúgy ahogy a hűtő/fagyasztó...

A bojlerről hallgatsz, gondolom az alapból nem villanybojler mert akkor már vége a keretnek...

Ha gáz akkor valamit nagyon "ügyesen" csináltok...

És még megannyi kérdés....

7200 forintnál több öcsémék 52nmes paneljában a számla! Nemhogy egy 150nmes családi háznál.. ;)

2022. dec. 12. 21:43
 20/30 anonim ***** válasza:
69%

19.

Ennyi átalányt fizetünk és kész.

Van egy router ami napi pár órát megy amíg netezünk. 2 laptop, egy fagyasztós hűtő, 1 mosógép amivel heti 2adagot mosok.

10 éve Nincs tévénk, mert nem néztük, felesleges volt így lemondtuk- a készüléket meg odaadtuk annak akinek kellett, egyébként is a nagyszüleimé volt sokéves darab volt. Nincs se mosogatógép ( az sose volt), se klíma- ez se volt soha. Villanybojler sincs. A melegvizet a gázkazán csinálja. De nem megy egész nap ez a funkció sem. Napi 1 órát van melegvíz a fürdéshez, mosogatáshoz. Nyáron havi 1x nyírjuk a füvet. Nincs elektromos garázskapu, se riasztó, se mozgásérzékelő.

Nem pazarlunk, és nincsenek extra berendezéseink. Ennyi.

Az már nem az én dolgom hogy te mit hiszel, meg hogy az öcsédnek mije van otthon és mennyit fogyaszt. A magánügye mindenkinek.

2022. dec. 12. 22:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!