Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyit fizettél FŰTÉSRE az...

Mennyit fizettél FŰTÉSRE az elmúlt hónapban családi házban (mekkora a házad?)

Figyelt kérdés

Nálunk 70 nm családi házban, elektromos fűtés üzemel és ebben az enyhe időben is az elmúlt hónapban 100.000,- az össz villanyfogyasztás, ennek legnagyobb része a fűtés.

Nálatok

Mekkora házban?

Gáz, vagy villany fűtéssel?

Mennyi volt az elmúlt havi fűtés (2022 november) díja?

Persze, csak ha szoktad számolgatni.

Köszönöm...

2022. dec. 9. 20:07
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
77%

Klímával fűtjük a 120 négyzetmétert.

Nagyjából 20 ezer ment fűtésre.

2022. dec. 9. 21:25
 12/33 anonim ***** válasza:
77%
#11, hány db klímátok van felszerelve? (Bocsi a kíváncsiskodásért, de én is tervezem.)
2022. dec. 9. 21:38
 13/33 A kérdező kommentje:
Mert egy félkész házat vettünk, és a gázt horror összegért kötötték volna be. Annak az árából inkább napelemet terveztünk kicsit később. Amikor elkezdtük, még nem volt felbolydulva az energia piac.
2022. dec. 9. 21:43
 14/33 anonim ***** válasza:
88%
Nekem a november 70 ezer lett (gáz), 120 m2 a ház. A december tuti 100 ezer felett lesz, pedig átlagban csak 19 fok van.
2022. dec. 9. 22:15
 15/33 anonim ***** válasza:
84%
Novemberben 40 ezer volt a gáz, 130 m^2-es ház, viszont 2 szobát egyáltalán nem fűtünk ki, és heti 4-5 esténként fával (kandalló) is rásegítünk a fűtésre.
2022. dec. 10. 06:51
 16/33 anonim ***** válasza:
52%
85+90m2 (tetőtérbeépítéssel). Októberi hónap tavalyi fogyasztás alapján számolva szintén 100.000Ft. Éves elszámolásban rá kellett fizessek még 65.000Ft-ot, ez nov. 21-én történt meg. A következő csekk az nov. 22. - dec 3. közötti időszakot takarta, mert hát ragaszkodnak ahhoz, hogy 3-án, ha esik ha fúj, elszámolunk. Ez a 12 nap szintén közel 100.000Ft lenne, ha befizetném. Az éves elszámolás után azonnal átállítottam havi elszámolásra, ennek ellenére 3 nap múlva kiállították ezt a csekket, ami szintén tavalyi fogyasztás alapján jött. Szóval tőlem aztán az órát is vihetik, ezt nem fogom kifizetni, mert nem fogyasztottam ennyit, ugyanis novemberi hónaptól már nem gázzal fűtök. Telefont természetesen nem veszik fel, mailt írtam, ha nem reagálnak, majd akkor maximum megküzdünk a kapuban, mert én nem vagyok hajlandó a kilométeres sorba beállni, hogy megbeszéljem velük a dolgot, hogy párdon de ezt így ne csináljuk! 3 napom volt arra, hogy elintézzem az elszámolás módjának a megváltoztatását, ennyit adtak, értem én, hogy az éves leolvasás időpontja miatt jött ez ki ilyen szerencsétlen módon, de ne gondolják már, hogy befizetek 100 ezret arra, amit nem fogyasztottam el és majd jövőre elszámolunk és kérdés, hogy miként számolunk el, ha most sem tudják kiszámolni mennyivel tartozunk valójában, akkor jövőre hogy számolják ki, hogy mennyivel lógnak nekem? Így, hogy a továbbiakban nem fűtök gázzal, ez a 100 ezer forint az éves fogyasztásom költsége!
2022. dec. 10. 11:05
 17/33 anonim ***** válasza:
52%
Lopott fával csak minimális benzinköltség volt, ami a láncfűrészbe kellett.
2022. dec. 10. 12:55
 18/33 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Számtalanszor leírtuk már, árammal csak klímával éri meg fűteni.

Mindenféle hangzatos panel csak átverés, annyit ér, mint egy hősugárzó, vagy olajradiátor.

Igen, drága lett volna bekötni a gázt, de a rezsije csak harmada, tehát pár év alatt megtérülne.

Legegyszerűbben a klímával jársz.

2022. dec. 11. 01:58
 19/33 anonim ***** válasza:
Klíma háromszor hatékonyabban fűt mint hősugárzó vagy a fura nevű(sváb, norvég, finn) panelek.
2022. dec. 11. 02:05
 20/33 anonim ***** válasza:

Klímával fűtűnk, 4 db gree comfort x H-tarifa nélkül sajnos, 120 nm a lakás, 0-24 itthon vagyunk szinte (homeoffice).

Nem tudom mennyi pont a fűtés, nálunk minden villany - villanybojler is nappali áramon, sütő is, van külön fagyasztószekrény, nagy hűtőszekrény - így az össz villanyszámlánk 52.000 volt. Decemberben-januárban több lenne, de beüzemeljük a kandallót a lakás közepén, így nem kell annyit búgni a klímáknak.

2022. dec. 11. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!