Cserépkályhába melyik fajta brikettel lehet fűteni? Vagy melyik a jobb hozzá?
Gondolom fabrikettről kérdezel ugye?
Nálunk eléggé jól bevált a RUF, de figyelni kell, hogy sötétebb színű legyen, mert az a keményfa.
De nem olcsó mulatság már a fabrikett.
Ja és a fele választ lehagytam!
A 10 kg-s csomagokban 10 db van, (2700-3200/csomag. Raklappal olcsóbb) és gyakorlatilag 1 begyújtás = 1 nap, nálunk arra 6 db kell.
30 ezer mázsája?
Ez rengeteg.
Más lehetőség nincs?
A kemény fából készültnek igen magas kalóriája .
Évekig fűtöttem vele ,de úgy hogy a hengerest ketté törtem.Majd 2 fa mellé,hogy parázs is maradjon.Amíg nem így csináltam,majd elolvadt a belső védőajtó.Úgy meghajúlt,hogy cserélnem is kellett.6 fél henger felfűtötte a nagy kályhámat.Óva intek mindenkit a túl adagolástól !
Dehogy nincs! A darabolt akác (vagy egyéb keményfa) de azt vagy nem kapsz, vagy vizes és jelenleg 7-9000 mázsája.
Ha kapsz olyan minőségű keményfát, ami meg is gyullad, akkor cserépkályhába nem kell a méregdrága fabrikett.
Bár kétségtelen tény, hogy kényelmes, nem koszol, magas kalóriatartalmú, de mi idén már nem tudjuk megengedni magunknak a napi 1500-1800 Ft-os fűtést.
(1-es voltam)
Jófogáson van brikett 150-180 forintért is. A fűtőértéke meg ugyanannyi, mint a keményfa brikettnek.
Egységnyi energiát veszünk elsősorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!