Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyit szárad 4 hónap alatt...

Mennyit szárad 4 hónap alatt a hasogatott bükk tüzifa?

Figyelt kérdés

2022. nov. 27. 09:19
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
2022. nov. 29. 21:11
 22/31 anonim ***** válasza:

Jó ez a videó, 30. másodperctől nézd meg!

Nagy István sem mondta egy szóval sem, hogy idén lehet kiváltani.

Ez a Fidesz régi taktikája.

Megígér valamit, de azt nem mondják, hogy mikor teljesítik azt.

2022. nov. 29. 21:24
 23/31 anonim ***** válasza:
Ezeket mindenki akinek nincs benne tapasztalata úgy fogja érteni, hogy most megveszi és használni is tudja.
2022. nov. 29. 21:29
 24/31 anonim ***** válasza:
Nem annyit, hogy még ezen a télen be tudj vele fűteni.
2022. nov. 30. 23:15
 25/31 anonim ***** válasza:
45%
Mi 3 hónapja kivágott fával fűtünk most. Nem ideális, de azért fel lehet fűteni vele a lakást.
2022. dec. 3. 02:54
 26/31 anonim ***** válasza:
19%

Nem ideális?

Csak kétszer annyi kell belőle, mint a szárazból.

Jó gazdagok lehettek, ha ennyire nem számít.

Miért nem fűtesz akkor szénnel?

2022. dec. 4. 09:36
 27/31 anonim ***** válasza:
77%

#15-ös vagyok. Én szénnel (is) fűtök. Pont azért mert bizonytalannak éreztem, hogy mikor hozzák meg a fámat. Július legelején rendeltem meg, úgy volt hogy csak augusztusra tudnak szállítani. Aztán bejött a hatósági ár és mindig csak az időhúzás meg az ígérgetés ment. Így szeptember végén rendeltem kockaszenet. Jó nagy darabokban van és jó nagy meleget is ad. Annyi, hogy jobban kormol, gyakrabban kell a kazánt tisztítani és a salak is több. Tavalyról megmaradt fával vegyesen tüzelem. Az is jó benne, hogy éjjel megrakom a kazánt és reggel még bőven van parázs. Tisztán fával nem mindig.

Kényszerűségből vettem szenet, de egyáltalán nem rossz. Fajlagosan nem is mondanám sokkal drágábbnak. Jövőre szerintem megint hozatok. És még szártani sem kell.

A júliusban rendelt fámat most november végén hozták. Esélytelen ebben a szezonban fűteni vele. Ha augusztusban meghozzák, az is nagyon határeset lett volna, hogy tél végén alkalmas legyen begyújtásra.

2022. dec. 4. 12:25
 28/31 A kérdező kommentje:
Cserépkályhába fűtök,abba nem nagyon jó a szén.
2022. dec. 4. 13:29
 29/31 anonim ***** válasza:
67%
Akkor inkább brikett.
2022. dec. 4. 13:58
 30/31 anonim ***** válasza:
67%

Én 2020-ban bükkfát vettem. Április közepén hozták meg (1-2 hetes, friss vágás volt), októbertől fűtöttem vele, teljesen jól kiszáradt.

Mondjuk jó meleg volt az akkori nyár, volt mitől kiszáradnia.

2022. dec. 30. 16:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!