Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Távfűtéses lakásokban most...

Távfűtéses lakásokban most hány fok van és mennyivel vették vissza a fűtést?

Figyelt kérdés

2022. nov. 26. 15:48
1 2
 11/18 Hintalow ***** válasza:
100%
Dettó, Káposztásmegyer, nem panelprogramos 10 emeletes, nincs bekapcsolva egyik radiátor sem, csak a csövek melegek, egy rövidgatyában tolom mèg, nem mèrtem, de szerintem olyan 20-22 fok lehet.
2022. nov. 28. 08:50
 12/18 anonim ***** válasza:
55%

"De aki újonnan vesz panelt 30-40-50 millióért"

Tudtommal nem építenek már panelt, de javítsatok ki, ha tévedek. Egyébként manapság 30 millióért egy kb. 30-40 éves 1,5 szobás (34-40 négyzetméter), panelt kapsz Budapesten, ami nem biztos, hogy fel van újítva, nem biztos, hogy szigetelt a ház, nem biztos, hogy szabályozható a fűtés, nem biztos, hogy van erkély.

A kérdéshez visszatérve nálam nappal 22-23 fok van, éjjel 17-20, ahol alszom, ott 1-2-es fokozaton van a fűtés, amelyik szobában dolgozom, ott amikor otthonról dolgozom, akkor veszem fel maxra, mert egész nap ülök a gép előtt, egyébként ott is 1-2-es fokozatra veszem vissza, a konyhában 1-es van, mert ott főzök, nem zárom le teljesen egyik helyiségben sem, hogy legyen egy minimális keringés.

A fürdőszobában nem szabályozható, ott van a legmelegebb. Nincs szigetelve a ház, a dolgozós szobába most került fel hőszigetelő tapéta, az javít valamennyit.

2022. nov. 29. 16:50
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

12. Kedves szándékosan értetlenkedő, az "újonnan vesz panelt" úgy értettem, hogy nem 10 éve vette olcsón a válság alatt, vagy nem 30 éve vette fillérekért tanácsi lakásként, hanem most a jelenben veszi meg a mostani elképesztő brutál árakon. Nyilván aki 10 vagy 30 éve jutott a panellakásához, az sokkal jobban járt és akkoriban olyan rétegek is megengedhették maguknak a saját lakást, akik most már újonnan véve nem. Az újonnan véve azt jelenti, hogy az ember számára újonnan, nem pedig azt, hogy a lakás új építésű. Pl. nekem ez életem első lakása.

"Egyébként manapság 30 millióért egy kb. 30-40 éves 1,5 szobás (34-40 négyzetméter), panelt kapsz Budapesten"

És ki mondta, hogy én Pesten vettem panelt? Nem csak Pest van a világon. Szegeden vettem és annyiért egy ötszintes házban lévő, panelprogramos, totál felújított, erkélyes, szobák 26+12 négyzetméter, össz. 55, panelt vettem minden extrával (klíma, redőny, mosogatógép, stb).

De a szülővárosomban (ami egy Szegednél is kisebb város) húsz-huszonpár millióért is kapni hasonló panelt most is.

2022. nov. 29. 20:34
 14/18 A kérdező kommentje:
Én is Újpesten lakom, de nyáron kicseréltük a régi radal radiátorokat jó minőségű kétszeres méretűekre és majdnem 1 fokkal hidegebb van mint tavaly
2022. dec. 10. 16:33
 15/18 anonim ***** válasza:
Pécsen lakom, ugyanúgy nyomatják. 26 fok a minimum, de inkább 28, amúgy szigetelt panel, de korszerűsítetlen fűtéssel. Nem is kommentálom.
2023. febr. 2. 01:14
 16/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha szigeteletlen az épület, lehet, hogy szökik a hideg valahol. Esetleg az ablakoknál meg lehet nézni, hogy nincs-e rés. Nálam például nem jól fújták ki ablakcserénél, és más ismerősöm is mondott ilyet, hogy még neki is kellett rá utólag PUR habot fújnia, mert rést hagytak az ablakosok. Illetve én tettem fel az egyik szobába az ablakhoz hőszigetelő tapétát, vékony hungarocell, de mostanában parafát árulnak hasonlót, nekem sokat segített, nem engedi át a hideget. Amíg nem szavazza meg a lakóközösség a ház teljes szigetelését, addig is akartam valamit. Nem nagy kiadás, de jó. Én azért örülök, hogy már tudom szabályozni, jelenleg a legalacsonyabb fokozaton kellemes 21-22°C szokott lenni, amikor otthonról dolgozom, csak akkor tekerem feljebb abban a szobában, ahol a munkát végzem, amúgy nekem ez elég, de tudnám még feljebb állítani, ha kellene.
2023. febr. 2. 11:35
 17/18 A kérdező kommentje:
Nincs külső szigetelés a házon, ablakcsere még nem volt, de nem is tervezek mert jók az ablakok, thermo üvegesek, déli oldalon 5 évente festve vannak, északi oldalon kb 15 évente. Szerintem nem is ez a lényeg mert akkor már az eddigi években is szökött volna a meleg a régi radiátoroknál.
2023. febr. 2. 15:51
 18/18 anonim ***** válasza:
Még az jutott eszembe, hogy nálunk a fürdőszoba fűtése közös körön van, azt nem is zárhatjuk el, de van, ahol azon is van szelep, és ha azt elzárja az adott lakó, akkor az egész kört elzárja, a többi lakásban is, és akkor hideg van. Nem tudom, nálatok is hasonló-e. Újpesten több ilyen társasház van.
2023. febr. 2. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!