Távfűtéses lakásokban most hány fok van és mennyivel vették vissza a fűtést?
"De aki újonnan vesz panelt 30-40-50 millióért"
Tudtommal nem építenek már panelt, de javítsatok ki, ha tévedek. Egyébként manapság 30 millióért egy kb. 30-40 éves 1,5 szobás (34-40 négyzetméter), panelt kapsz Budapesten, ami nem biztos, hogy fel van újítva, nem biztos, hogy szigetelt a ház, nem biztos, hogy szabályozható a fűtés, nem biztos, hogy van erkély.
A kérdéshez visszatérve nálam nappal 22-23 fok van, éjjel 17-20, ahol alszom, ott 1-2-es fokozaton van a fűtés, amelyik szobában dolgozom, ott amikor otthonról dolgozom, akkor veszem fel maxra, mert egész nap ülök a gép előtt, egyébként ott is 1-2-es fokozatra veszem vissza, a konyhában 1-es van, mert ott főzök, nem zárom le teljesen egyik helyiségben sem, hogy legyen egy minimális keringés.
A fürdőszobában nem szabályozható, ott van a legmelegebb. Nincs szigetelve a ház, a dolgozós szobába most került fel hőszigetelő tapéta, az javít valamennyit.
12. Kedves szándékosan értetlenkedő, az "újonnan vesz panelt" úgy értettem, hogy nem 10 éve vette olcsón a válság alatt, vagy nem 30 éve vette fillérekért tanácsi lakásként, hanem most a jelenben veszi meg a mostani elképesztő brutál árakon. Nyilván aki 10 vagy 30 éve jutott a panellakásához, az sokkal jobban járt és akkoriban olyan rétegek is megengedhették maguknak a saját lakást, akik most már újonnan véve nem. Az újonnan véve azt jelenti, hogy az ember számára újonnan, nem pedig azt, hogy a lakás új építésű. Pl. nekem ez életem első lakása.
"Egyébként manapság 30 millióért egy kb. 30-40 éves 1,5 szobás (34-40 négyzetméter), panelt kapsz Budapesten"
És ki mondta, hogy én Pesten vettem panelt? Nem csak Pest van a világon. Szegeden vettem és annyiért egy ötszintes házban lévő, panelprogramos, totál felújított, erkélyes, szobák 26+12 négyzetméter, össz. 55, panelt vettem minden extrával (klíma, redőny, mosogatógép, stb).
De a szülővárosomban (ami egy Szegednél is kisebb város) húsz-huszonpár millióért is kapni hasonló panelt most is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!