Havi mennyi forintot tudtok félretenni és mennyit kerestek? Akár egyedül, akár párban.
Hol éltek? (Albérlet, még szülőkkel, saját lakás stb)
Szerintetek kevés ha havi 50-100 körül tudunk csak félretenni kiadásoktól függően? Ketten 550.000 forintot keresünk és albérletet fizetünk havi 110.000 forintért.
560 ezret keresek.
Összességében átlag 250-ből kijövök hitel törlesztő, rezsi, saját lakás, szóval olyan 300 körül tudnék félre tenni, csak a felújítás egyelőre elviszi ezt is.
Korábban is nagy átlagban a fizetésem felét tettem félre mindig.
600000 körül és évi 3,5-4 milliót raktam félre. Most már a lakáshitelt is kell fizetnem, így már csak várhatóan 2,5-2,8 at tudok össze szedni. :(
Megveszek magamnak mindent ami kell ,csak azért mérlegelem tényleg szükségem van-e rá. Nekem jó a 150000 es telo, és a 18 éves autó. És ezekből nem is akarok drágábbat. És emiatt, ha tk-ra töröm a pl a telefonom nem izgat, munkába menet vagy jövete veszek másikat. És ez így nekem jó, mert elég megtakarításom van hogy ne pánikóljak semmitől.
Most a ház miden vagyonomat felemésztett, de amig nincs 6 havi nettó fizum vésztartalékba addig össze húzom a nadrágszíjat egy kicsit. Ha ez megvan utána folytatom a házra való gyűjtést.
Mi havi 1.6 milliót teszünk félre albérlettel.
Egyikünk 900 at keres, másikunk 1.2 őt.
Most 420 ezer a bevételünk (én gyeden vagyok a naggyal, most várom a kicsit), nagyon változó, hogy mennyit rakunk félre. Van, hogy 100-150 ezret is, van, hogy semennyit, ha sok dolog összejön egy hónapra. Most pl. nagybevásárláson voltunk, karácsonyra vettünk néhány új dekorációt, a férjemnek ruhákat, a gyereknek csizmát és operált, és van még hátra a hónapból, így most tuti mindent fel fogunk élni.
Amúgy az alapkiadás a kaja+rezsi+tankolás+gyereknek valamennyi pelenka és tápszer, ez olyan 200 ezer forint. A többi minden hónapban változó.
Ja, mellékmunkából jön be néha egy kis pénz, a következő hónapban pl. 100 ezer, a karácsonyt abból intézzük.
Ketten vagyunk a párommal, gyerekünk nincs. Ketten együtt (nettó) 1,3 milliót keresünk, de a lakáson jó nagy hitelünk van, ennek 320e a törlesztője havonta. Mivel nem nagy a lakás, a rezsi kijön kb. 50 ezerből, ebben már a közös költség, TV, internet is benne van. Ami húzós, az a bevásárlás, mert egy heti nagybevásárlás nemrég még kijött 20-25 ezerből, ma már inkább 30-35. Üzemanyagra kb. 30 ezret költök egy hónapban, nem megyek sokat, viszont nem a hatósági áras benzint tankolom, hanem a prémiumot, tehát 1 tank/hónappal számolok.
Megtakarításom olyan 150-250 ezer körül van, ha épp nem jön egy váratlan nagyobb kiadás. (25 ezret fizetek önkéntes nyugdíjpénztárba, bár többet kellene, 30 ezer megy egy rendszeres befektetési programba, 100 és 200 ezer közötti összeg pedig takarékszámlára). Nem közös a számlánk, ezért a párom nevében nem tudok nyilatkozni, de nagyjából nála is ez az arány, mert egyébként minden kiadást felezünk és a fizetésünk is fillérre ugyanannyi.
Vicces, de amikor albérletben laktunk, kevbesebb volt a kiadás, mivel a lakbér+rezsi kijött 200-ból. Ma a törlesztő + rezsi 370, tehtát majdnem a duplája, cserébe a saját lakásunkban lakunk, nem is rossz helyen.
Nektek ha jól számolom, az albérlet kifizetése után 440 ezer marad összesen, amiből teljesen reális az 50-100 ezres megtakarítás. Ismerek olyat, aki kevesebbet keres, mégis többet tud félretenni, de olyat is, aki jóval többet, mégsem marad hó végére egy forintja sem. Sajnos ekkora fizetésből lehetetlen összerakni egy saját lakásra valót, akkor meg nincs értelme nyomorogni. Legyen annyi vésztartalékod, hogy ha bedöglik valami, ki tudja fizetni és kész. Meg lehetőleg nyaralni se hitelből kelljen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!