Távhős lakásokban miért van akkora hőség, ráadásul éjszaka?
Mert a lakossági távhő árát nem emelték hétszeresére, mint a gázét.
Lenne ott is egy hasonló áremelés, rögtön megszűnnének ezek az anomáliák.
Pl. gyerekem óvodája sincs már úgy túlfűtve, mint eddig minden télen. És ez az egészséges és normális, a korábbi meg pazarlás volt, ráadásul egészségtelen.
Nálunk nincs hőség. Éjjel éppen jó. Napközben kifejezetten hűvös van.
De távhős lakások sem egyformák. Attól függ, hogy a helyi szolgáltató, hogyan állítja be a rendszert. Illetve egy városon belül is van sok hőközpont.
Pl. nálunk otthon és a munkahelyen is távhős fűtés van. Otthon mindig hidegebb van, mint a munkahelyen. Annak ellenére, hogy otthon jobban szigetelt és modernebb az épület.
9. Ezt azért nezed be, mert sima hírportálok és gazdasági portálok szerint is a kormány legnagyobb támogatói nem a városi kislakásokban élnek, hanem a vidéki, hatalmas, szigeteletlen fos házakban.
"Panelproli"
Ez lehet azokra igaz, akik régen bagóért jutottak hozzá a mai viszonyokhoz képest a panellakásuk tulajdonjogához, viszont ne bohóckodjunk már, hogy a Pesten 40-50 millióba, vidéki nagyvárosokban 30-40 millióba kerülő panelokat a csóró prolik veszik manapság. Én nagyon jól kereső mérnök vagyok, és huszonévesen én is csak panelt tudtam venni magamnak nem rég, de családi segítség nélkül még azt sem tudtam volna olyan őrült árak vannak. A fiatal jól kereső réteg csak a panelt engedheti meg a legtöbb, vagy azt se (és lakás nélkül marad).
A szomszédaim meg egykori portások, takarító nénik, gyári munkások, postások, akik elég máshogy jutottak az ilyen lakásokhoz régen, mint ahogy manapság lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!