Olajradiátor. Érdemes ezzel szervizhez fordulni?
"holott a szoba hőmérséklete nem éri el a 18 fokot sem."
ez nem a radiátor hibája, hanem a szobának gyenge a hőszigetelése. Dolgozik a szerencsétlen, de nem tud annyi hőt pótolni, mint amennyi elszökik.
Emlékszem, hogy a régi házunkban 6 kW -os volt a FÉG konvektor (=3 olajradiátor), hát bizony az 5*5-ös nappalit -10°C-ban nem igazán fűtötte 20 fok fölé.
Nyilván nem értek ezekhez a készülékekhez. Egy hasonló radiátor használati utasítását vettem alapul, amiben ezt találtam:
3.3 A hőmérséklet beállítása
1. Úgy kezdje meg a készülék használatát, hogy a fűtésfokozat-kapcsoló segítségével beállítja a kívánt fűtésteljesítményt.
2. Forgassa el a hőmérsékletszabályozót az óra járása szerinti irányban ütközésig.
3. Amikor a kívánt hőmérséklet el van érve, forgassa vissza a hőmérsékletszabályozót addig az óra járásával szemben, amíg jól hallható kattanást nem észlel. Az integrált termosztát-szabályozó ezután a készüléket automatikusan be- és kikapcsolja, így gondoskodva a közel állandó hőmérsékletről.
Azt gondoltam, hogy a ki-be kapcsolást csak a kívánt hőfok fenntartása közben csinálja. Talán félreértettem valamit, de ez nem változtat azon, hogy több óra működtetéssel is csak fél fokkal megy feljebb a szoba hőmérséklete, utána pedig semennyit.
Értsd már meg, hogy nem mindegy, hogy mekkora a helyiség!!
Nem fog befűteni egy tornatermet, ha csupán egy fürdőszobányit tud akkor is ha a maximumra teszed.
"Mintha lekapcsolna a termosztát, meilőtt az olaj rendesen fel tudna melegedni."
Ez alapján teljesen jól működik. Ez a technika ennyit tud, ne akarj szalonnát sütni rajta.
11. válaszolónak:
Nem télre vettem a radiátort, csak ősszel szerettem volna használni, hogy kicsit későbbre toljam a fűtési szezont (gázkazán). 19-20 fokban még elvagyok rendesen felöltözve, 16-ban már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!