Reális ár 1 erdei köbméter bükk hasogatott tüzifáért 92 000 Ft?
Mivel ki is kell szállítani, meg fel is kell vágni, még a 30 ezres ársapkás fa is minimum 60-80 ezerre jön ki (szállítási távolságtól függően). Ha tehát piaci árú fáról beszélünk, simán lehet.
(Hogy kicsit irigykedjél: én még májusban vettem 12 m3 keményfát konyhakészen, kiszállítással, összesen 20 ezer volt 1 köb...)
Egyszerűen nem értem, francért kell rohanni idén ősszel PLUSZ fát venni, mikor ilyen rohadt drága? Azért írom, hogy plusz, mert, aki döntően azzal fűt, az már úgyis megvette, aki meg gázzal vagy árammal fűt, biztos, hogy nem éri meg 10 m3-nyi fára kiváltani, mivel az már szinte vagy teljesen az egész téli fogyasztás. Márpedig átlagfogyasztásig legalább a tél 70%-át ki lehet fűteni gázzal/árammal, ami jóval olcsóbb.
Én fával és gázzal is fűtök 20 éve, anno számolgattam, kb a 15 E Ft/m3 árú fa van fűtőértékben és a gyakorlatban pariban a - rezsicsökkentett, évek óta változatlan árú - gázzal. Na most ehhez képest a 4x-6x drágább fáért futnak, ráadásul itt a teljes mennyiség 4x-6x drágább, nem csak az átlag feletti rész, abszolut nem éri meg, jól be lettek etetve az emberek. Fánál a reális ársapka 20E Ft lett volna tokkal-vonóval, nem pedig 30E szállítás, felvágás nélkül.
11.
Még szórt, 1*1*1-es köbméternél is kevés a 20 ezres ár, valószínűleg átvertek a mennyiséggel.
12.
Azért rohantak a fáért, mert valaki ezzel akarja kiváltani a 1729 köbméter feletti gázt.
Az más kérdés, hogyan fognak vele fűteni, de tél végére talán meggyullad.
Illetve aki fával fűt, az megveszi előre, mert olcsóbb nem lesz.
20 ezer sehogy sem reális ár a fáért, minden nagyon megdrágult, viszi magával a fa árát is.
13.
20 éve ugyanonnan rendelem, tudom, mennyi az annyi.
14.
És ki az a hülye, aki mélyen ár alatt adja a fát?
16.
Mondom, hogy tavasszal még teljesen más árak voltak.
Hirdetés a május eleji Szuperinfóban:
Nem lehetett többért adni, mivel egész egyszerűen a rezsicsökkentett gázár fogta az árát.
Csak ennek a mennyiségnek semmi köze a rezsicsökkentett köbméterhez.
Talán 3 ilyen kitesz egy erdei köbmétert, szóval nem olyan olcsón vetted, ahogy gondolod.
16!
1m3 ömlesztve az fél m3 tömör fának felel meg? Vagyis ebből 2 számít 1nek!!!
"(Hogy kicsit irigykedjél: én még májusban vettem 12 m3 keményfát konyhakészen, kiszállítással, összesen 20 ezer volt 1 köb...)"
Te bizony 40000ért vettél 1 m3 fát. Már egyszer leírtam korábbi hozzászolásomnál a térfogat váltasokat.
19.
Tehát azt állítod, hogy az 1 erdei köbméter 30 ezerért leszórva a sárba, majd házhoz szállítva és felvágatva az olcsóbb lesz végül, mint az akár 40E vett konyhakész fa? Hát nem lesz olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!