Mivel érdemes most fűtenni fával ,gázzal,villanyal szerintetek? fát tudok 33.000ft-ért 1m3 van központi és kályha is.
Jelenleg fával, ha van rá lehetőség. Még akkor is fával, ha rendszer még nincs kiépítve, értsd kazánt meg kell venni, be kell építeni. Úgy számoltam, hogy nem 3 szintes, hanem átlagos 150m2-es, szigeteletlen családiháznál az előző éves fűtésköltség és az ami vár ránk, aközött akkora a különbség, hogy az első évben a kazánra ill. a fára pont annyit kell elköltsél. Azaz az első évben ganz egal, azonban ki a franc mondja meg, mi lesz jövőre, s ha ugyanez vagy rosszabb??? Akkor nyertél. Ha ismét olcsó lesz a gáz, akkor sem veszítettél, mert bármikor ott van a fatüzelés, mint lehetőség. Nálad eleve a rendszer adott, így én úgy gondolom egyértelműen fával. DE már elnézést a modortalanságért, ez egy ilyen háziasszony kérdése kategória! Hogy a k..va f...ba mondjuk már meg Mi, hogy neked mi a jobb??? Ott van a vegyestüzelés, gondolom én használtad már életed során, így tudod mennyi fa megy el 1 hónapban, de ha azt nem is, legalább azt, hogy 1 nap hány öl megy el! Ott a fűtésszámlád, tudod mennyit durrgatsz el téli hónapokban, látod az előző számládon az éves fogyasztásod havi lebontásban, kitudod számolni, hogy mennyi lesz erre a télre a fűtésszámlád. A kettőt meg össze tudod hasonlítani, nem? A legolcsóbb a 3 közül a villany, H tarifa+klímák! Maga a fűtés, a rendszer kiépítése az drága és jelenleg még csak nem is megvalósítható! Alig-alig kapni mérőóraszekrényt, klímából is nagy a hiány és munkaerőből k.... nagy a hiány, szóval totál káosz van! Minden szinten az van, a gázkazánokat cserélnék korszerűbbre, a házakat szigetelnék, az ablakokat cserélnék, a vegyestüzelést kiépítenék, a H tarifát igényelnék, a vezérelt áramot is igényelnék, klímákat szeretnének. Ezek a ge...k meg augusztusban ébrednek föl, hogy a továbbiakban nem tudják állni ezt a sztorit. Nincs gond, én értem és megértem a szorult helyzetüket és én nem vagyok kiváltképp ellenük, de hát a lóf... a fülükbe! Szólni nem lehet időben, mert akkor a választást bukják, ezt értem, de azért viccet űzni a nyugat nyomorából talán nem kellett volna, mert ha talán azt látjuk, hogy nyugatra mi van és azt egyúttal nem röhögi ki a kormány, akkor talán abból sejthető lett volna, hogy azért nem árt felkészülni!
Most szólok, hogy nyugat blackoutra készül! Az asztal alá akarnak bújni a hideg elől és zsákba akarnak sz-rni!!! Szóval zsákot nem kell venni, de ne tegyetek fel mindent a villanyfűtésre!!! Fával lehet fűteni akkor is, ha nincs villany, ha szivattyú viszi a vizet, azt elviszi egy akku és egy inverter is. Akku+inverter (színuszos!)+töltésvezérlő+napelem! Ezt vegyen az, akinél nem megy el gravitációval a fűtés vagy nincs kályhája! Mert nem lesz egy k... kályha sem, ha elkezd kimaradozni az áram!
Nincs mérőóraszekrény, verekedni kell érte, kiváltképp a két mérőórásért, amit most akar mindenki! Klímák ára emelkedett, munkadíjak emelkedtek. Nincs kazán, nagyok vannak többnyire, a kicsiket, közepeseket elkapkodják, úgy jön le a kamionról mindegyik, hogy már rég eladták, már úgy indul vele a kamion, hogy el van adva, sorba kell érte állni és a sor nagy! Ezen felül jelentősen emelkedett az áruk és a munkadíj is emelkedett, mert mindenki spájzol télire.
Lehet jönni az állami fával, de az nem lesz! :D Nem lesz időben, és megveszik majd drágábban, másoktól. Most veszik meg a szemfülesek! Akik várnak az állami fára, azok később másnál abba a sorba állnak majd be, aminek az elején nem tudnak adni majd semmit sem!
nem megoldható 2.szint 2szoba ,4szint 2szoba .3-an vagyunk meg nem fagyunk de valami naprendszer kellene.
Ezt szúrjátok kicsit hangos, de be lehet rakni egy zejmentes helyre:
https://www.youtube.com/watch?v=2tZZdmX4iUg&ab_channel=Ordas..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!