Elmagyarázná valaki a gázszámlámat?
Igazából értem a gázszámlámat csak annak az okát nem, hogy ez miért így lesz a jövőben. Évek óta átalányt fizetek, sosem diktáltam. De a 07.31-i óraállást lejelentettem azért, hogy a tényleges fogyasztást fizessem ki az alacsonyabb áron (mondjuk ennek semmi értelme nem volt, mert egy kislakásról van szó, ahol az év nagy részében nem lakott senki, a fogyasztása minimális volt).
Szeptember 12-én volt az éves leolvasás. Az elszámoló számlával minden rendben. De a számla végén részletezve van, hogy ezentúl az elkövetkező 11 részszámlán hőmérsékletfüggő fogyasztási mennyiségeket fognak számlázni. Pl. szeptember 13 m3, december-január 70 m3, május 6 m3. Ennek így mi értelme van? Akkor ezzel az erővel diktálhatnám is a havi fogyasztást, de nem véletlen fizettem átalányban évek óta. Meg lehet ezt változtatni?
Azért is érdekel a kérdés, mert a ház, ahol ténylegesen lakom, ott elég magas a gázfogyasztás, az átlag fölötti. Itt ugyanúgy lejelentettem 07.31-én az óraállást, éves leolvasás csak novemberben lesz. De nagyon rosszul érintene, ha itt majd az egyenletes részszámlák helyett kiszámláznának pl. a téli hónapokra valami horribilis mennyiséget, mert az átalányszámlázásnak pont az az értelme, hogy ugyanannyit fizetsz minden hónapban.
1. Ja persze, utólag már könnyű okosnak lenni.
Sehol nem propagálták, hogy ha átalányosként diktálsz, akkor az "bekavar", az online oldalon azt kellett beikszelni, hogy árváltozás miatt diktálok.
A diktálás lényege az volt, hogy a házamnál, ahol az átlagfölötti a fogyasztás, el legyen számolva rendesen a fogyasztásom a régi áron és ne az legyen, hogy az MVM becsülgeti meg azt.
8. Eddig én is úgy gondoltam, hogy rendes átalányos vagyok.
A leolvasás után te is kaphatsz olyan számlát mint amit én fogok kapni.
évi 370 m3 ?
egyben kifizetni előre, aztán ne csesztessenek egy évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!