Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Most kaptam meg az új gázszáml...

Most kaptam meg az új gázszámlát, nyáron eddig havonta 15 köbméter fogyott, 2500-Ft-os számlák jöttek, a legújabb megjött, ugyanúgy 15 köbméteres fogyasztással, de már 13.168.-Ft... Ez hogyan jött ki?

Figyelt kérdés

Havi diktáláson vagyok, az elmúlt évben 424 köbméter gáz fogyott, havi átlagban 35 köbméter/hó, azaz a rezsivédett határ 1/4-ét használom havi átlagban, a nyári fogyasztás meg havi 15 köbméter!!!!!

Ez a hivatalos szöveg az árakról a kormányrendelet értelmében:

A földgáz esetében 144 köbméter/hó limitig a kedvezményes tarifa 102 forint lesz köbméterenként.

Ez a múlt hónapig okés is volt, kijön a matek, de most világpiaci áron számlázzák ki?

Ez meg a számla, amit kaptam:

Elszámolt mennyiség: 533 MJ (15,05 m3)

Árszabás: Lakossági

Magyarország Kormánya az átlagfogyasztásig rezsicsökkentett díj alkalmazását írta elő.

Rezsicsökkentett díj nélkül az Ön fizetési kötelezettsége

az elszámolt időszakban a következő összeg lett volna: 16 561 Ft

Így az elszámolt időszakban az Ön megtakarítása: 5 916 Ft

(Ezen összeg az Ön számlájából előzetesen levonásra került.)

2022. szept. 5. 03:11
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Annyit tudok már, hogy a fogyasztási jelleg miatt a meleg hónapokban világpiaci áron kapom a gázt és csak a téli fűtési időszak rezsivédett, szóval mindenkéépen megyek át általányba és az a durva, hogy még a leghidegebb téli hónapban is kevesebb lesz a számla majd, mint most nyári mininmális fogyasztással. Sok ember nem tudja megelőlegezni a szolgáltatónak a túlszámlázást, pl. egy nyugdíjas fizessen be akár 100 ezer forinttal többet, sokra megy vele, ha májusban visszakapja.
2022. szept. 7. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!