Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha emelt összegű gáz számlát...

Ha emelt összegű gáz számlát kaptatok, mennyivel lett több?

Figyelt kérdés
2022. aug. 31. 17:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

... ami mint kiderült több változat van.

van akinek nyáron 0 fogyasztása van. ezért a fölötte lévő mennyiséget most piaci áron számolják, ha az éves nem lesz több 1729 m3 akkor visszafizetik.

2022. szept. 3. 17:09
 12/23 anonim ***** válasza:
71%

Valami olyasmi áll ennek a hátterében, hogy még azt a kva jelleggörbét is széjjel szedik, attól függően, hogy amikor szerződtünk velük, mit nyilatkoztunk, mire használjuk a gázt. Fűtés? Melegvíz? Főzés? Ebből csak egy? Vagy kettő? Vagy mindhárom? Ha csak fűtésre szerződtél, akkor - értelemszerűen, mert nyáron nem fűtesz - , ergo valami másra használtad el. (Azt feltételezik, hogy disznót pörköltél vele, vagy öngyilkossággal próbálkoztál, és azért fogyott a gáz, vagy mittudomén, mit feltételeznek, de akkor se jár arra a fogyasztásra az olcsóbb gáz, akármit is gondolnak.)

Én bemennék a szolgáltatóhoz megnézni, hogy hová tettem annak idején az x-et, és módosítanám. Lehet, hogy ez a hónap bukta, de a többinél már nem lesz ilyesmi eltérés.

2022. szept. 3. 17:39
 13/23 anonim ***** válasza:

11. A már piaci áron kiszámlázott részt miért fizetnék vissza? Az a havi túlfogyasztás miatt van. ( Jelleggörbe szerint).

Most akkor mégis számít az éves limit? Eddig arról volt szó hogy havonta férjünk a jelleggörbe limitjébe. ( De sajnos már ez sem elég mert számít a felhasználás módja, csak erről senkit nem tájékoztattak)

2022. szept. 3. 17:43
 14/23 anonim ***** válasza:
Mindegy, akkor ez bukta de, mi majd bemegyünk átiratni mert vegyesen használjuk, de ezek szerint valamiért 16 éve csak fűtésre szerződtünk. Nem emlékszem rá egyáltalán. És eddig nem is volt jelentősége.
2022. szept. 3. 17:46
 15/23 anonim ***** válasza:
71%
#13, tényleg pocsék a kommunikáció, és azért kell bemenni hozzájuk, hogy korrigáld a felhasználási módot. Fűtés, melegvíz, főzés. Ezekre vonatkozik a 144 m3 átalány és a jelleggörbe is. Ha a jelleggörbe fölé mész, akkor fizetsz. És ha benne vagy a "felhasználási módban", úgy valószínűleg visszakapd ill. elszámolják a többletet. Ha nem vagy benne, úgy passz.
2022. szept. 3. 17:49
 16/23 anonim ***** válasza:
42%

13# "Az a havi túlfogyasztás miatt van."

aki minden hónapban túl fizet annak nem kell egyszerre sokat sokszorosát túlfizetnie egy év múlva!

ha csak most fizetsz túl és egy év múlva alatta vagy a 1729 -nek.

akkor vissza kapod a mostani túl pénzt!!!

2022. szept. 3. 18:29
 17/23 anonim ***** válasza:
41%

16.

Nem 1729, hanem 1739-2000 között valamennyi a határ.

Ami elég felháborító, hogy évente méltóztatnak visszafizetni, nem pedig havonta faragni belőle, ha a következő hónapban a havi limit alatt fogyasztok!

Ennek fényében teljesen érthető, hogy miért adtak meg augusztusra ilyen irreálisan alacsony limitet, hogy mindenki azonnal pluszba kerüljön, ami után beszedik a piaci árat, majd teljesen jogtalanul 1 évig ülnek rajta, nekik kamatozik.

Továbbá arra felfigyeltetek-e, hogy csodálatos módon a gáz fűtőértéke jobb lett, nem is kevéssel?

2022. szept. 3. 20:05
 18/23 anonim ***** válasza:
Kérni kell az átalányt, és jóóó alacsonyra beállítani. OK, a végén ki kell fizetni, de addig én ücsörgök a pénzükön :) Még az is lehet, hogy addigra megfagyok és az örökösökön hajtják majd be.
2022. szept. 3. 20:13
 19/23 anonim ***** válasza:

16. Ha most több, télen kicsit kevesebb

" Akkor visszakapod. Mostani túlpénzt"

Így értem, köszi.

Most néztem, a hírekben is így magyarázták ezt a dolgot. :)

2022. szept. 3. 20:44
 20/23 A kérdező kommentje:
Na megjött a gázszámla. Az eddigi 19700ft volt havonta az átalány, most 102000Ft! Ez őrület. Nem tudom mi lesz így.
2022. szept. 23. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!