Ha emelt összegű gáz számlát kaptatok, mennyivel lett több?
... ami mint kiderült több változat van.
van akinek nyáron 0 fogyasztása van. ezért a fölötte lévő mennyiséget most piaci áron számolják, ha az éves nem lesz több 1729 m3 akkor visszafizetik.
Valami olyasmi áll ennek a hátterében, hogy még azt a kva jelleggörbét is széjjel szedik, attól függően, hogy amikor szerződtünk velük, mit nyilatkoztunk, mire használjuk a gázt. Fűtés? Melegvíz? Főzés? Ebből csak egy? Vagy kettő? Vagy mindhárom? Ha csak fűtésre szerződtél, akkor - értelemszerűen, mert nyáron nem fűtesz - , ergo valami másra használtad el. (Azt feltételezik, hogy disznót pörköltél vele, vagy öngyilkossággal próbálkoztál, és azért fogyott a gáz, vagy mittudomén, mit feltételeznek, de akkor se jár arra a fogyasztásra az olcsóbb gáz, akármit is gondolnak.)
Én bemennék a szolgáltatóhoz megnézni, hogy hová tettem annak idején az x-et, és módosítanám. Lehet, hogy ez a hónap bukta, de a többinél már nem lesz ilyesmi eltérés.
11. A már piaci áron kiszámlázott részt miért fizetnék vissza? Az a havi túlfogyasztás miatt van. ( Jelleggörbe szerint).
Most akkor mégis számít az éves limit? Eddig arról volt szó hogy havonta férjünk a jelleggörbe limitjébe. ( De sajnos már ez sem elég mert számít a felhasználás módja, csak erről senkit nem tájékoztattak)
13# "Az a havi túlfogyasztás miatt van."
aki minden hónapban túl fizet annak nem kell egyszerre sokat sokszorosát túlfizetnie egy év múlva!
ha csak most fizetsz túl és egy év múlva alatta vagy a 1729 -nek.
akkor vissza kapod a mostani túl pénzt!!!
16.
Nem 1729, hanem 1739-2000 között valamennyi a határ.
Ami elég felháborító, hogy évente méltóztatnak visszafizetni, nem pedig havonta faragni belőle, ha a következő hónapban a havi limit alatt fogyasztok!
Ennek fényében teljesen érthető, hogy miért adtak meg augusztusra ilyen irreálisan alacsony limitet, hogy mindenki azonnal pluszba kerüljön, ami után beszedik a piaci árat, majd teljesen jogtalanul 1 évig ülnek rajta, nekik kamatozik.
Továbbá arra felfigyeltetek-e, hogy csodálatos módon a gáz fűtőértéke jobb lett, nem is kevéssel?
16. Ha most több, télen kicsit kevesebb
" Akkor visszakapod. Mostani túlpénzt"
Így értem, köszi.
Most néztem, a hírekben is így magyarázták ezt a dolgot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!