Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Letezik ilyen, hogy az mvm...

Letezik ilyen, hogy az mvm nem "veszi at" a tetore szerelt napelemmel termelt aramomat?

Figyelt kérdés
A villamoson hallottam fel fullel egy ilyen beszelgetest, hogy xy-nal egyszeruen kozolte az aramszolgaltato, hogy nincs annyi fogyaszto a kornyezeteben, hogy az mvm-nek megerje atvenni a napelemmel termelt aramat, ezert kompenzaciot se kap emiatt.
2022. aug. 14. 10:38
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
igen
2022. aug. 14. 10:40
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Igen létezik.
2022. aug. 14. 11:06
 3/10 anonim ***** válasza:
80%

Magyarországon bármi előfordulhat.

Jelenleg törvényi kötelezettsége az áramszolgáltatóknak átvenni a velük szerződő személyektől -a szabályos és engedélyezett- kiserőművek (napelemek) által termelt áramot.

Ez a jövőben -valószínűleg- változni fog, mivel igen sok helyen nem alkalmas azaz nem erre méretezett a hálózat.

2022. aug. 14. 11:42
 4/10 anonim ***** válasza:
78%
3# a nagyobb baj, a napelem gyorsan ingadozó termelése, ami az áramszolgáltatónak nem jó. Ezért nagyobb mennyiségű napelem idővel erősen befolyásolhatja az erőművek, gázmotorok hatékony áramtermelését.
2022. aug. 14. 11:51
 5/10 anonim ***** válasza:

4.

Tudom, de nem akartam itt rémisztgetni az embereket, akik abban a hitben vannak, hogy a napelem minden gondjukat megoldja majd.

Már egy jó ideje tárgyalások folynak arról, hogy hogyan változtassák meg az átvételi árakat, hogy ne tudják a tehetősebbek ingyen akkumulátornak használni az áramszolgáltatók rendszerét.

Első lépés volt az átállás a havi leolvasásra és elszámolásra.

Politikai döntés lesz, hogy mikortól változtatnak a többin is.

2022. aug. 14. 12:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Én olyant hallottam, hogy ha borítja a hálózatot, akkor kapcsolósak lesznek, mint a vezérelt fogyasztók. De csak a ki irányba persze.
2022. aug. 14. 17:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Ad1. Nem a tehetősek használják ingyen akkumlátornak a hálózatot. Én is átlagember annak használom. Ad2. Jelenleg a - pályázatos telepítések kivételével olyan ad-vesz órákat szerelnek fel, amelyeken nem lehet lekapcsolni a visszatáplálást. A 100%-os pályázatokkal finanszírozottaknál lehet lekapcsolhatós az óra. Ad3. A napelemmel termelt villanyáramra kötelező átvétel van. Kivétel a napelemparkok: ha a hálózat nem képes biztonságosan felvenni a termelést, muszáj lekapcsolni a betápot. Az atomereaktort nem lehet negyedóránként ki-be kapcsolgatni. A napelemparkot pedig lehet. Nem lehet másképp megelőzni az ártó túlfeszültséget. Ad4. Buta az, aki túltermelésre alakítja ki a saját napelem rendszerét. Soha nem fog olyan hatêkonyan villanyáramot előállítani, mint bármely erőmű. Bármi amit visszakapsz, talált pénz. Pont ezzel a pici pénzzel kompenzálják az "ingyen akkumlátort". Ad4. Aki így beszél az ingyen hálózati akkumlátorról, az egyszerűen irígy: ha nekem nekem nem lehet, másnak se legyen. Dögöljön meg a szomszéd tehene is.
2022. aug. 24. 08:44
 8/10 anonim ***** válasza:

7.

Olyan mértékű a csőlátásod, hogy kár is rád szót vesztegetni.

Valószínűleg az egész Unió irigy rád, ezért vezettetik be 2023 után kötelezően Magyarországon is a havi elszámolást.

2022. aug. 24. 09:05
 9/10 anonim ***** válasza:
8. Nem az únió irígy. Csak nem az átlagpolgár érdekét nézi, hanem a multik érdekét. Nem inkább neked van csőlátásod, elfogult vagy az únió mellett?
2022. aug. 24. 13:43
 10/10 anonim ***** válasza:
2023 után nem lesz kötelező a havi elszámolás. Európai Uniós előírás szerint, új jog, új bekapcsolás, bővítés változás esetén, a továbbiakban, az adott fogyasztási helyen - a addigi szaldó helyett - u. n. bruttó elszámolás lehet.
2022. aug. 25. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!