Parapetes gázkonvektor - mire számítsunk?
Sziasztok!
Új albérletbe tervezünk költözni, ahol 2db parapetes gázkonvektor van (1 a hálószobában, 1 a nappaliban). A lakás összesen 47 négyzetméter. Régi bérház Budapesten, magas belmagasság, legfelső szint. A leírás szerint rendesen körbe van fűtve a lakás, bár a szigetelés nem lehet a legjobb, régi nyílászárók vannak. Sajnos több részletet nem tudok. Az lenne a kérdésem, hogy kb. milyen gázszámlára számítsunk a téli hónapokban, mik a tapasztalatok a gázkonvektorral? 22fok lenne nekünk kb. ideális, aminél nem fázunk.
Nekem 1 van, pb gázos...
Mikor nem vagyok otthon, el van zárva..
Sokszor fával fűtök, így megy el havi 4 gázpalack ami kb 100 m3.
300 m3-t biztos elvisz a 2, ha caak akkor megy mikor otthon vagytok...
Az egyik legdrágább fűtési mód.
Ha a szoba masik felében akarsz 22 fokot, a konvektornál 30 lesz.
Ki lehet bírni, csak drágán fogtok fázni. Nekünk egy 2 konvektoros 4 oldalról körbefűtött kis belmagasságú alberletben 30-40e Ft volt a téli számla úgy, hogy a WC-ben látszott a lehelletem reggelente.
Ha le van kapcsolva a futes,akkor is megvan a 16 fok!!!
Nalunk ekkora lakasban csak a napaliet kapcsoljuk be. Illetve vegigragasztottuk hovisszavero foliaval a plafont 2-3 meter magassagban.
Telente 25 ezer volt a havi gazszamla es 28 fok volt mindig a nappaliban. A tobbi hdlyen 24 korul.
Tokeletes. En mar nem is mennek radiatoros lakasba!!
Privatban tudok kuldeni fotot a konvektorrol meg szamlakrol.
9:
Jó a kérdés, ha mindenki egyszerre cserélné klímára a fűtését, akkor lenne probléma, de mivel nem egyszerre fog ez megtörténni, a hálózatot is lesz idő bővíteni. Egyébként jelenleg is van még bőven kapacitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!