Hogyan lehetne a villanybojler áramfogyasztását csökkenteni?
Nos, sajnos nem éjszakai áramon van, hanem nappalin. A villanyszerelőm azt mondta, hogy nem éri meg az éjszakai, mert nem is igaz, hogy éjszaka ad áramot, hanem amikor van szabad kapacitás. A munkahelyemen szintén ugyanezt mondták, hogy tuti biztosan akkor nem lesz melegvíz, mikor épp tusolni akarok.
Most lemértem ilyen fogyasztásmérős elosztóval, 2,4 kilowatt áramot fogyasztott este 21-től reggel 9 óráig. 120 literes, Hajdu. 2 éves bojler, tehát nem régi 30-40 éves darab.
Most ismét mértem kb. 13 órakor: 2,8 kilowatt.
A szabályzó a felénél fentebb van tekerve jócskán, a vizet is megmértem, kb 52-53 fokos.
Nincs abszolút extrém használat, maximum a mosogatás, gépünk nincs, így az kézzel megy.
Hogy tudnám mérsékelni a fogyasztást?
Emiatt biztosan nem fogok beleférni a rezsicsökkentési limitbe.
Gondolkodtam már azon is, hogy lejjebb tekerem, de gondolom akkor még hidegebb vizet, még tovább fogja fűteni, még több áramot használva.
Gondolom az sem jó megoldás, ha leveszem nullára, aztán csak akkor kapcsolom be melegíteni 1-2 órával előbb, ha szükség van a melegvízre, mert így szintén egy full hideg vizet kell nulláról felmelegíteni.
Az éjszakai áramom amúgy sem tudom beköttetni, mert azt mondták, már csak úgy lehetséges, hogy kihelyezem a ház elé a villanyórát. Az meg nem két forint, ha beleszámolok mindent, pl az utána való felújítást., falak javítását, festést..satöbbi.
Igazából ami még fogyaszt itthon az a mosógép, de nem mosunk mindennap, meg kombinált tűzhely van, aminek a sütője elektromos, de nem nagyon szoktunk sütögetni, maximum 2 hetente egyszer.
14# Iphone-ról írsz?
azon nincs sosem ékezet
Hősökkel ?
"dupla annyi idő"
ha erre Petőfi rájött volna...
kétszer annyi verset írhatott volna
:)
80 literes villanybojlerunk van.
50 fokra, tehát középre van állítva.
Hárman vagyunk.
Ha minden nap zuhanyzunk (engedtessék meg), akkor az annyit tesz hogy hárman egymás után nem tudunk lezuhanyozni mert a 2. Zuhany vége felé már langyoska a víz.
Meg hát ugye van olyan is hogy mosogatás....
Úgy szoktuk megoldani, hogy 1 valaki reggel zuhanyzik, délben mosogatás, délután még vki zuhany és este még egy.
Magyarán egész nap fűt a bojler.
Mégis hogy a francba spórolhatnánk ennél jobban?
Sehogy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!