Ki tudnád számolni a villany bojlerem kb. fogyasztását ha minden adatot megadok amit kérsz?
Ariston velis EVO 100 EU
Pontosan erről az oldalról rendeltük azért linkeltem innen.
Mivel ez "okosbojler" elvileg nappali áramra tervezték, azon is használjuk 2 éve (szerintem ez eddig is balgaság volt mikor direkt rakattunk vezérelt órát is).
Szóval amíg nem kötik be a gázt szerintem evidens, hogy érdemes lenne átkötni az "éjszakai"-ra a bojlert de légyszíves segítsetek számításokkal alátámasztani az érveim.
Leegyszerűsítve napi két zuhanyzás az átlag melegvíz használat, ami alatt nem szokott kifogyni a melegvíz ami 60 fokosra lett állítva.
De ha egyszerűbb a számolás akkor nézzük meg úgy, mintha minden nap elfürödnénk egy tartályt (ilyen kb.havi egyszer fordult elő hosszabb fürdésnél szóval nem kizárt, hogy a normál fürdések alkalmával is megközelítjük).
Ha kell még infó a számításhoz szóljatok és NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM ha valaki hozzáértő veszi a fáradságot és kérésemre kiszámolja!!🙏
Nem. Nem tudni mennyi vizet fogyasztasz, milyen hőfokra melegíted, milyen a bejövő víz hőfoka, mennyi a hőveszteség.
És télen jóval hidegebb a bejövő víz.
Ezt durván saccolni lehet.
Megmérni nemcsak egyszerűbb, de pontosabb is.
A bojlered okosságát, az éjszakaira kötve elveszti, más beállítást paramétert igényel.
Ha dugvillás, könnyen mérheted egy fogyasztásmérővel.
De vezéreltre kötve nem tudom hogyan üzemelne, nem arra van tervezve. Kicsit nehéz is összehasonlítani.
3-ra átmeneti megoldás lenne, állítólag szeptemberre (legyen októberre) elkészül a gáz bekötése és akkor a kombi kondenzációs gázkazán fogja készíteni a melegvizet.
Nincs már időnk fogyasztásmérővel (ez azt sem tudom mennyibe kerül) megmérni egy havi fogyasztását sajnos de idő szűkében még napit se, mindjárt itt az augusztus.
2-re hőveszteség: durván 4 méterre kell vinnie egy szigetelt kertes családi ház falaiban a vizet a zuhanyzóig, bejövő: passzolom. Szerintem a többi adatot leírtam és mint írtam bőven elég ha saccra mondod, előre is köszönöm!
1 # vagyok.
Én is eddig ~5kwh-t hallottam ismerősöktöl, illetve társasházba volt szó, aki cseréli a gázos átfolyót, kb ennyi villany többlettel számolhat azt mondták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!