Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Áramnál,hogy van az elszámolás?

Áramnál,hogy van az elszámolás?

Figyelt kérdés

Ugye kettő villanyóra van,nappali meg éjszakai. Nekünk nagy családi házunk van és havi szinten a nappali olyan 540kw/h az éjszakai meg 480kw/h eltérést szokott mutatni az előzőhavi álláshoz képest.

Tehát 540+480=1020kw/h és ugye csak 210kw/h lesz kedvezményes akkor mi a maradék 810kw/h-át 70 forintos áron kapjuk?

2022. júl. 21. 18:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Az éjszakai áram díjszabására én még nem találtam új árat, de a levezetésed helyes.
2022. júl. 21. 18:55
 2/4 anonim ***** válasza:

MVM honlapján megtalálod:

Ha van vezérelt mérőm (éjszakai mérő) is, akkor arra jár külön éves 2523 kWh kedvezményes mennyiség?

IGEN.

A rendelet vonatkozásában több felhasználási helynek minősül, ha a hagyományos mérő mellett (A árszabás) vezérelt mérőn (éjszakai, azaz B árszabás) is történik villamosenergia-vételezés. Ebben az esetben az éves 2523 kWh kedvezményes mennyiség a hagyományos mérőn és a vezérelt mérőn mért fogyasztás tekintetében külön-külön is megilleti a felhasználót.

[link]

Tehát a vezérelt áramra is külön van 210kWh, és az efölötti részt 63 forinttal fizeted.

[link]

2022. júl. 21. 19:50
 3/4 anonim ***** válasza:
hmmmm, ez biztos első hozzászóló? Nekem is van mindkettő, ezért kérdezem, mert valahol azt olvastam, hogy együttes fogysztás számít, nem lehet külön külön számítani az árcsökkentett értéket. Örülnék, ha igazad lenne
2022. júl. 22. 00:08
 4/4 anonim ***** válasza:
59%
előző voltam, közben olvastam a linket is, köszönöm
2022. júl. 22. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!