Ezekkel a számokkal kinek mennyire fog kijönni a rezsije?
A 9-es leírta a közlönyben megjelent számlázási elveket.
Biztos, hogy nagyon melegem van, de egy mukkot nem értek belőle, a saját szemszögemre vetítve.
Most fizetek havi 15800,- átalányt 11 hónapon keresztül, a 12-ben a leolvasás alapján növelt/csökkentett átalányt, + az esetleges differenciát.
Eddig okés, így beleférek az ÉVES 1729 m3-be, mert optimális esetben márciustól október végéig NULLA gázfogyasztásom van.
...DE!!!
Télen 31-33 ezret fogyasztok a régi díjszabás szerint, viszont az új szerint ez 130-140 ezer lesz havonta.
Akkor hol a "kedvezményes" ár, amikor összességében "átlagfogyasztó" vagyok?
Mondjuk nekem ez is magas:
Idézek a fenti pénzcentrumos linkemből:
"Például a téli időszakban jóval több gázt fogyaszt fűtésre, mint a nyári időszakban, amikor mondjuk melegvíz kell. Ebben az esetben, ha minden igaz a téli gázszámla rezsiemelt lesz és vélhetően az éves elszámoláskor adják vissza a túlfizetést, amikor kiderül, hogy mégis beleférünk a kormány által húzott határokba."
Ez meg milyen marhaság?
Nálunk márciusban van az éves leolvasás, akkor visszaküldenek 5-800 ezret?
Nehezen hiszem el!!! ...de ha így is lenne, akkor mi a rákból előlegezzük meg havonta ezt az amúgy is ÁLLÍTÓLAG visszakapott fél vagy egymilliót?
Én ezt találtam a neten..remélem, nem lesz igaza:
"Nem kell tovább találgatni, megjelent a 259/2022. számú Korm. rendelet az áram és a gáz szolgáltatási áráról.
A csapda az áram és a gáz árának elszámolásában van. Hiába volt ígéret, hogy éves szinten 2523 kWh és
1729 m3 fogyasztásig jogosultak
leszünk kedvezményes tarifára, ez csak azokra a fogyasztókra lesz igaz, akik minden hónapban pontosan 210 kWh -t és144 m3 -t
fogyasztanak. A rendelet ugyanis csak számlázási időszakonként, havonta arányosan enged kedvezményt érvényesíteni.
Márpedig, ilyen fogyasztó nemigen van, nyáron például sokkal kevesebb gázt használunk, mint a téli hónapokban. Ez egyrészt
azt jelenti, hogy az elméleti 1729 m3 helyett csak 800-1000 m3-t kapunk ténylegesen kedvezményesen egy év alatt, másrészt
a hideg téli hónapokban a 102 Ft/ m3 -es kedvezményes mennyiség 10-12 nap alatt elfogyhat, ami 200-250 ezer Ft-os havi
gázszámlát eredményezhet. Az ördög tehát ezúttal is a részletekben van, azt gondolom, hogy ez így szociális szempontból sokak számára nem csak méltánytalan, de elviselhetetlen is!" (BS)
Kíváncsi lennék, mi a Kormány célja azokkal az emberekkel, akik nem tudnak fizetni. Nem azért, mert nem akarnak, hanem egyszerűen - és millió oka lehet - nem tudnak.
Első körben kikapcsolják az áramot, aztán ráterhelik az ingatlanra az elmaradást, aztán végrehajtanak és kilakoltatnak?
Ez a céljuk?
Elsők között leszek!
Mert megfagyni nem vagyok hajlandó... csak bizonyos hónapokban lépem át a keretet! Igaz akkor sokkal, mert gázzal fűtök, nem tudok es nem is akarok mással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!