Érdemes lehet most budapesten panelt venni? Lehet hogy a panelek ára újabb lendületet kap az alacsony rezsi díjak miatt?
Rezsi szempontból jelenleg ideális.
Mi ketten full HO-ban, 2 klímával, villanysütővel mosogatógéppel nem érjük el a 200 kWH-t.
Itt nincs gáz se, fűtés távhő.
Szóval rezsi szempontból megéri, de azért ha a kormány nagyon akarja, akkor minket is megtalál, szóval nem életbiztosítás.
De mivel lakni kell valahol, ez jelenleg egy költséghatékony opció, főleg egy fiatalnak, mint mi.
#3: király lenne balatoni nyaralóra gyűjteni, de egyelőre nekem budapesti lakhatás kellene kigazdálkodható fenntartási költségekkel, nem ingatlan spekulálni akarok..:D Amúgy a balatoni nyaralók áresésében sem bíznék annyira, nekünk is van a családban, sok barátomnak / kollegámnak van, és nagyjából mindenki azon az állásponton, hogy bármennyire is durva áron adnak-vesznek, nem adja el mert utána képtelenségnek tűnik újra venni x év múlva. Máskérdés persze ha valakinek a lakhatása kerül veszélybe és ezért kell eladnia, de szerintem ez egy szűk réteg lehet...fene tudja. Plusz a nyaralót nem is érinti szerintem ez a rezsi emelés, nyáron nem kell túlsok villanyt fogyasztani (max klima) fűteni meg nem kell gázzal.
Lakhatás viszont kell, és perpil úgy néz ki, hogy városban a legjobban kigazdálkodható életforma, a panel.
A távhő árával egyébként szerintem azért necces babrálni, mert azt pl a panelban (legalábbis a legtöbbben) le sem tudod kapcsolni. Nincs egyedi mérő, meg ilyenek, egyszerűen ősszel elindul a fűtés, és vmikor tavasszal véget ér. Nincs opció, hogy spórolj rajta. Édesanyámnál speciel le lehet tekerni, mert kciseréltette a radiátorokat, de akkoris az átalányt fizeti, akkoris ha 30 fokra fűt fel télen, vagy akkoris ha be se kapcsolja. (de akinek meg a gyári radiátora van, azon szabályozó sincs)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!