Gondoljátok, hogy átalányban (minden hónapra levetítve) kell/lehet majd fizetni a gázt? Attól félek, hogy nekiállnak kötsögösködni, diktálós elszámolás lesz (ellenőrzéssel, mint a demokráciában lenni szokott volt), nyáron csak rendszerhasználati díjat fizetünk, télen meg ráverik a gatyánkat is a többletre.
Mert nyáron ki a franc használ annyi gázt, mint télen..?
2022. júl. 14. 20:00
3/11 anonim válasza:
Senki nem tudja, mert még nem jött ki a részleteket szabályozó rendelet.
A logikus az lenne, ha az éves fogyasztást vennék figyelembe. Ebben az esetben én javasolnám az átalányra váltást, mert akkor havonta kb. ugyanannyival emelkedne a számla, nem pedig télen kéne hirtelen plusz 80 000-et fizetned. Ezen kívül fogalmunk sincs, mi a limit felett fizetendő "piaci ár", de a Forint romlásával kevés az esély, hogy később alacsonyabb lesz, úgyhogy minél hamarabb fizeted, annál jobb.
De még egyszer, ez csak spekuláció, a részletes szabályok közzétételéig mindenki csak vakon tapogatózik.
2022. júl. 14. 20:18
4/11 rizsaa válasza:
Ez örökre így lesz ez a korlátozás ??
2022. júl. 14. 20:28
5/11 mindentudó99 válasza:
Jó de milyen àlltalány? Mist 23 at fizetek. 15 a csökkentett akkor 8000 piaci ezt szorozzam 8 al. Az 64 plusz 15. Akkor 79 lesz a havi? Durva
2022. júl. 14. 20:51
6/11 anonim válasza:
Ne vicceljetek! Én pont most akarok diktálásra váltani. Én tuti nem tudok éves szinten 1.200.000 Ft-ot kifizetni gázra, márpedig a tavalyi fogyasztás alapján ez lesz kiszámlázva és az szívás, mert év közben nekünk nem sikerült diktálásra váltani. Én rendelem a fát, szenet, az is jóval drágább, mint eddig volt gázzal fűteni, de még mindig több esélyem van 500 ezer Ft-ot kifizetni, mint 1.200.000 Ft,-ot a fűtésre.
2022. júl. 15. 00:35
7/11 anonim válasza:
Ui: Nyilván annak jó a diktálás, akinek van alternatíva. Hiába veszek most szenet és fűtök azzal, ha a gázátalányt egy éven át nyögöm majd mellette. Nekünk most volt a gázóraleolvasás, most még talán át tudok állni diktálásra.
2022. júl. 15. 00:39
8/11 anonim válasza:
De ezzel a diktálással mit tudtok elérni? Kevesebb lesz vele az évi gázfogyasztás? Nem inkább szopás lesz amiatt, hogy télen egy hatalmas összeget kell kifizetni?
2022. júl. 15. 00:43
9/11 anonim válasza:
8-as, idén én már nem tudok csökkentett gázárat fizetni, mert a 170 nm-ből 80 nm-t fűtök éves szinten 3000 köbméter gázzal, mert soha nem tudtam félretenni szigetelésre. Tehát mostantól 1 millió Ft felett fizetem a 3000 köbmétert. Ennyi pénzem nincs gázra. Visszatérek a vegyestüzelésű kazánra, nagyon SOS megveszem a fát és a szenet. Drágább lesz, mint tavaly a gázzal 350 e, kb. 500 ezer a fa és szén kombináció, de ezzel meg van a telem. Ha nem állok át diktálós gázra, akkor megveszem és elhasználom a szenet, mellette kiszámlázzák az előzö èvi havi gázátalànyt idei árakon és végem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!