Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Érdemes lehet most általányra...

Érdemes lehet most általányra váltani?

Figyelt kérdés

Havi gázszámlát fizetek, most lehetne általányra váltani, nehogy télen baj legyen? Vagy azt csak tavasszal lehet az éves elszámolás idején?

Eddig jó volt a havi is mert a 15 ezres számla nem volt gond, de ha most 50 ezer lesz hirtelen akkor gondba leszünk!

2022. júl. 14. 19:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
átalány!!!
2022. júl. 14. 19:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Gondoljátok, hogy átalányban (minden hónapra levetítve) kell/lehet majd fizetni a gázt? Attól félek, hogy nekiállnak kötsögösködni, diktálós elszámolás lesz (ellenőrzéssel, mint a demokráciában lenni szokott volt), nyáron csak rendszerhasználati díjat fizetünk, télen meg ráverik a gatyánkat is a többletre.

Mert nyáron ki a franc használ annyi gázt, mint télen..?

2022. júl. 14. 20:00
 3/11 anonim ***** válasza:
69%

Senki nem tudja, mert még nem jött ki a részleteket szabályozó rendelet.

A logikus az lenne, ha az éves fogyasztást vennék figyelembe. Ebben az esetben én javasolnám az átalányra váltást, mert akkor havonta kb. ugyanannyival emelkedne a számla, nem pedig télen kéne hirtelen plusz 80 000-et fizetned. Ezen kívül fogalmunk sincs, mi a limit felett fizetendő "piaci ár", de a Forint romlásával kevés az esély, hogy később alacsonyabb lesz, úgyhogy minél hamarabb fizeted, annál jobb.

De még egyszer, ez csak spekuláció, a részletes szabályok közzétételéig mindenki csak vakon tapogatózik.

2022. júl. 14. 20:18
 4/11 rizsaa ***** válasza:
Ez örökre így lesz ez a korlátozás ??
2022. júl. 14. 20:28
 5/11 mindentudó99 ***** válasza:
Jó de milyen àlltalány? Mist 23 at fizetek. 15 a csökkentett akkor 8000 piaci ezt szorozzam 8 al. Az 64 plusz 15. Akkor 79 lesz a havi? Durva
2022. júl. 14. 20:51
 6/11 anonim ***** válasza:
Ne vicceljetek! Én pont most akarok diktálásra váltani. Én tuti nem tudok éves szinten 1.200.000 Ft-ot kifizetni gázra, márpedig a tavalyi fogyasztás alapján ez lesz kiszámlázva és az szívás, mert év közben nekünk nem sikerült diktálásra váltani. Én rendelem a fát, szenet, az is jóval drágább, mint eddig volt gázzal fűteni, de még mindig több esélyem van 500 ezer Ft-ot kifizetni, mint 1.200.000 Ft,-ot a fűtésre.
2022. júl. 15. 00:35
 7/11 anonim ***** válasza:
Ui: Nyilván annak jó a diktálás, akinek van alternatíva. Hiába veszek most szenet és fűtök azzal, ha a gázátalányt egy éven át nyögöm majd mellette. Nekünk most volt a gázóraleolvasás, most még talán át tudok állni diktálásra.
2022. júl. 15. 00:39
 8/11 anonim ***** válasza:
De ezzel a diktálással mit tudtok elérni? Kevesebb lesz vele az évi gázfogyasztás? Nem inkább szopás lesz amiatt, hogy télen egy hatalmas összeget kell kifizetni?
2022. júl. 15. 00:43
 9/11 anonim ***** válasza:
8-as, idén én már nem tudok csökkentett gázárat fizetni, mert a 170 nm-ből 80 nm-t fűtök éves szinten 3000 köbméter gázzal, mert soha nem tudtam félretenni szigetelésre. Tehát mostantól 1 millió Ft felett fizetem a 3000 köbmétert. Ennyi pénzem nincs gázra. Visszatérek a vegyestüzelésű kazánra, nagyon SOS megveszem a fát és a szenet. Drágább lesz, mint tavaly a gázzal 350 e, kb. 500 ezer a fa és szén kombináció, de ezzel meg van a telem. Ha nem állok át diktálós gázra, akkor megveszem és elhasználom a szenet, mellette kiszámlázzák az előzö èvi havi gázátalànyt idei árakon és végem.
2022. júl. 15. 05:37
 10/11 anonim ***** válasza:

#9, értem.

Nagy sz*pás ez most csaknem mindannyiunknak.

2022. júl. 15. 05:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!